Pokret za žensku košarku Marina Maljković nastavlja treninge u Odžacima

U želji da pokrene razvoj ženske košarke u Srbiji, trofejna srpska selektorka Marina Maljković odlučila je da otvori besplatne škole košarke za devojčice.

Sportsko udruženje Pokret za žensku košarku Marina Maljković sprovodi projekat Besplatne škole košarke za devojčice osnovno školskog uzrasta. Projekat je počeo da se realizuje u prvoj polovini 2016. godine uz pomoć institucija, ustanova i pojedinaca na više lokacija u Beogradu. Osnovna ideja pokreta je da postane masovan i da izađe iz okvira jednog kluba, grada ili zemlje. Ovaj projekat od drugih odvaja to što je njegov kreator nekadašnja selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i aktuelna prvakinja Evrope Marina Maljković, kao i to što je pohađanje ove škole potpuno besplatno. Osnovni cilj projekta je da privuče devojčice da se bave sportom, da se zaljube u košarku i da nauče sve pozitivne osobine koje iz sporta mogu da primenjuju u svakodnevnom životu. Sa devojčicama rade mladi treneri koji su stručno osposobljeni i imaju njenu licencu za sprovođenje ovog programa, što ispunjava još jedan od cijeva Pokreta, a to je stvaranje kvalitetnih trenera uz pomoć stručnog nadzora Marine Maljković. Koordinatori programa su: Ilija Kovačić, višedecenijski komentator i novinar i Suzana Kovačić, PR menadžer sa šestogodišnjim iskustvom asistenta u Unicefu.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković nastavlja sa besplatnim treninzima za devojčice od prvog do osmog razreda u Odžacima. Termini treninga su subota i nedelja od 11 časova u fiskulturnoj sali OŠ Branko Radičević u Odžacima. Ovim putem pozivamo sve devojčice iz opštine Odžaci da se priključe treninzima. Više informacija možete dobiti od trenera Aleksandre Ćirić na broj telefona 065/2702900.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar