Pobeda Apatinaca na Memorijalnom turniru Rade-Ratko Vein

U organizaciji Košarkaškog kluba Dunav, u hali Osnovne škole Žarko Zrenjanin u Apatinu održan je tradicionalni Memorijalni košarkaški turnir u znak sećanja na bivšeg talentovanog igrača OKK Apatin Radeta-Ratka Veina koji je poginuo 1999. godine.

Predrag Šuput kaže da je Vein bio njegov dobar drug i saigrač.

-Evo već je dvadeset godina od njegovog stradanja. To svake godine obeležavamo utakmicom. Skupili smo se mi, njegovi prijatelji, a doveli smo i mlađe kategorije da i oni igraju. A tu je i jedna seniorska ekipa, da sa nama odigra prijateljsku utakmicu na početku sezone. Oni su I came to play iz Novog Sada. Skoro svi su moji prijatelji, bivši košarkaši, koji su počeli jednu priču sa klubom iz Novog Sada. Imaju tri, četiri bivša reprezentativca, tu je Darko Miličić, bivši NBA igrač, potom Jovo Stanojević, bivši reprezentativac i igrač Partizana, Branko Cvetković, Ćeranić -rekao je Šuput.

Sa ocem pokojnog Radeta prijatelji kluba, prema rečima Šuputa, uvek posete njegovu večnu kuću i odaju mu počast.

-Želja nam je da turnir bude bolji i jači. Nadamo se da će ovi naši mladi igrači stasati u bolje igrače kako bismo dovodili jače ekipe – rekao je Šuput pre početka turnira.

Inicijativa lokalne samouprave, kako se moglo čuti od Dubravke Korać na sednici Skupštine Opštine Apatin, je da hala u ovom gradu nosi ime Radeta Ratka Veina.

-Ja sam za to. Mislim da bi bilo lepo da hala dobije njegovo ime. On je dao život za Srbiju, a i dosta je dao ovoj košarci - rekao je Šuput.

Na početku turnira snage su odmerili pioniri košarkaških klubova Dunav i Spartak iz Subotice. Utakmica je završena nerešeno, rezultatom 61-61. Seniori Dunava pobedili su novosadski klub I came to play rezultatom 78-70. Za Dunav su nastupili Krneta, Sladić, Šuput junior, Vujin, Medić, Mandić, Ostojić, Ajduković, Glušica, Žakula, Jokić i Predrag Šuput.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar