Petar Bursać ponovo predsednik Sportskog saveza
20.06.2012.

Na Skupštini Sportskog saveza, koja je juče održana u Velikoj sali SO Apatin fudbalski sudija, sportski radnik i nosilac Spartakove nagrade i Oktobarske nagrade opštine Apatin Petar Bursać (1947) ponovo je izabran za predsednika Sportskog saveza opštine Apatin.

Na ovu funkciju, pored koje će obavlјati i funkciju predsednika Upravnog odbora, Bursać je izabran jednoglasno. Na Skupštini su jednoglasno, na mandatni period za naredne četiri godine, izabrani i novi sastavi Upravnog i Nadzornog odbora, a izabrani su i članovi devet komisija, koji će se baviti pitanjima i problematikom iz raznih oblasti sportskog života na teritoriji opštine Apatin.

Na Skupštini je prisustvovao i predsednik apatinske Opštine dr Živorad Smilјanić. Smilјanić je naglasio da će se i u narodnim godinama nastojati da se Sportskom savezu Opštine omoguće logistički i finansijski uslovi za nesmetan razvoj i rad 51. registrovanog kluba i pored evidentnih teškoća koje diktira aktuelna ekonomska kriza, prenose lokalni mediji. Govoreći o tim ekonomskim poteškoćama dr Smilјanić je istakao da će opštinski budžet u 2013-toj godiini, zbog umanjenja transfernih sredstava, biti manji za preko sto miliona dinara, pa je zato neophodna racionalizacija troškova na svim nivoima, pa i u sportu, a posebno je apostrofirao da će se i u naredne četiri godine voditi računa o održivom razvoju sporta sa želјom da se ne ugasi ni jedan sportski kolektiv.

Na Skupštini je podnet i Izveštaj o radu Sportskog saveza za period od 2005. do 2012. godine, a u kome je je Opština Apatin u sport  na svojoj teritoriji  uložila više od 150 miliona dinara. Na Skupštini su usvojeni Izveštaj o radu, Finansijski izveštaj i izveštaj Nadzornog odbora za 2012. godinu i Plan rada i Finansijski izveštaj za 2013. godinu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar