Oživela škola fudbala OFK Mladost
Nekad čuvena škola fudbala fudbalskog kluba “Mladost” se vraća na staze uspeha. Kroz nekoliko generacija u klubu trenutno trenira oko 70 talentovanih dečaka. Po rečima trenera Radomira Radujka cilj je da se uz strpljivi rad s decom bez opterećenosti rezultatima formira jedna nova generacija apatinskih fudbalera koja bi klubu sa stadiona kraj Dunava vratila nekadašnji sjaj. 
 
- Počeli smo sa radom mlađih kategorija još 1.septembra prošle godine. Kao što znaju ljubitelji fudbala Mladost već duži niz godina nije imala mlađe kategorije, odlučili smo da krenemo i sad već možemo da se pohvalimo zavidnim brojem od preko 40 dece koja treniraju, kaže Radujko.
 
 To su kategorije dece rođene od 2004.do 2011. godine. Mladi fudbaleri iz starijih kategorija su već počeli treninge napolju, dok će im se oni najmlađi priključiti na kompleksu terena stadiona kraj Dunava kad se prolepša vreme. 
 
- Sa radom najmlađih smo izuzetno zadovoljni. Mi se ovde u hali Tehničke škole, malo igramo i družemo, malo treniramo i to sve bez pritiska postizanja nekih rezultata na turnirima. Za ovu dečicu je najvažnije da se bave sportom i zavole fudbal, ističe Radomir Radujko. 
 
On kaže da će se praviti i pažljiva selekcija mališana i da je cilj svih u OFK Mladost da deca svake godine naprave po jedan pomak napred, da prođu pionire, kadete i na kraju konkurišu za prvi tim. 
 
– Želimo da dođemo narednih godina do situacije da prvi tim sačinjavaju igrači iz naše škole fudbala. To je jedan mukotrpan process, ali se mi nadamo da ćemo i do toga doći. 
 
Mali fudbaleri iz najmlađe generacije sa puno ozbiljnosti i motivacije prihvataju sve postavljene zadatke i sa nestrpljenjem očekuju svaki naredni trening. Iz kluba pozivaju mališane koji žele da im se priključe da mogu svakodnevno da se prijave na stadionu ili u hali OŠ "Žarko Zrenjanin" kod prof. Radomira Radujka. 
 

Stadion kraj Dunava poseduje terene i uslove kakve bi poželeli i mnogo veći klubovi. Proleće je sve bliže a tada će oživeti travnati tereni i apatinska mladost će se vratiti tamo gde joj je i mesto, u njihov klub – OFK Mladost. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar