Održani rukometni turniri u Crvenki i Sivcu

Tokom proteklog vikenda, opština Kula bila je bez sumnje glavno odredište za sve ljubitelje rukometa. Održana su dva memorijalna rukometna turnira u mestima Crvenka i Sivac, u kojima je učestvovalo ukupno sedam ekipa.

U Crvenki je održan 19. po redu memorijal „Slobodan Čile Mišković“, dok je u Sivcu odigran 13. po redu Memorijalni turnir „Vlade i Novak“.

Na crvenačkom turniru učestvovali su super B ligaši „Proleter“ iz Zrenjanina, „Lavovi“ iz Bačke Palanke i domaćin„Crvenka“. Turnir je otvorila rukometna legenda Momir Rnić.
 
Igralo se svako sa svakim, pa su tako u prvom susretu Lavovi pobedili Crvenku sa 25:17, u drugom je Proleter pobedio Lavove sa 29:22, da bi u trećem Proleter savladao i Crvenku sa 20:17 i osvojio prvo mesto. Drugo mesto pripalo je ekipi Lavova, a domaćin Crvenka je treća. Pehare kapitenima ekipa su uručivali predsednik Crvenke Milisav Kovačević, direktor Crvenke Vlado Račić, a pobedničkoj ekipi Proletera pehar je uručio Momir Rnić. Za najboljeg srednjeg beka, a to je pozicija na kojoj je igrao legendarni Čile Mišković, žiri je proglasio igrača Proletera Aleksu Gaćinovića.
 
Turnir u Sivcu je ove godine prvi put bio međunarodnog karaktera, jer je uz super B ligaše „Vrbas“ i „Jugović“ iz Kaća, te uz domaćina prvoligaša „Sivac 69“, učesnik turnira bio i premijer ligaš iz Hrvatske „Spačva“ iz Vinkovaca. U prvom susretu sivačkog turnira domaćin Sivac 69 je pobedio ekipu Vrbasa sa 20:19, a u drugom, prema očekivanjima Spačva je pobedila ekipu Jugovića sa 39:21. Drugog turnirskog dana, u susretu za treće mesto Vrbas je pobedio ekipu Jugovića sa 31:25, dok je u finalu Spačva pobedila domaćina Sivac 69 sa 36:18. Kapitenima ekipa, pehare za ostvareni plasman su uručivali Petar Cvijović–predsednik sivačkog rukometnog kluba, Željko Madžarev–direktor sivačkog komunalnog preduzeća Radnik, i Boban Damjanović-sekretar Mesne zajednice Sivac. Kapiten Spačve Dražen Stojanović proglašen je najboljim igračem turnira.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar