Održana karate obuka za decu i omladinu na Štrandu

U okviru programa aktivnosti koje su organizovane povodom obeležavanja Evropske nedelje sporta, juče je na Štrandu održan čas karatea za decu i omladinu, odnosno prikaz i obuka osnovnih elemenata. Događaj je realizovan u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Grada Sombora, Sportskog saveza grada Sombora i Karate kluba “Ravangrad”. Bilo je oko 15 učesnika, uzrasta između 11 i 19 godina, a obuku je držao trener-majstor karatea Slavko Vuković, koji sledeće godine navršava 50 godina u karateu.

Cilj ove aktivnosti, kao i svih organizovanih aktivnosti povodom Evropske nedelje sporta, je da se podstakne što veći broj ljudi, naročito dece i mladih, na neku fizičku aktivnost. Prema podacima sa zvanične stranice Evropske nedelje sporta u Srbiji, omladina danas nije toliko aktivna kao prethodne generacije, a gojaznost je u porastu zbog nedovoljnog bavljenja fizičkom aktivnošću, čemu svedoče i podaci istraživanja u našoj zemlji; samo 30% dece se bavi sportom van škole, 12% omladine se bavi sportom generalno, a 4,5% studenata se bavi bilo kakvim vidom fizičke aktivnosti. Iz tog razloga, neophodno je da se mladi edukuju o značaju bavljenja sportom i rekreacijom, te isprate događaje koje su organizovani i na taj način, ukoliko već nisu, pronađu za njih odgovarajuću fizičku aktivnost.

Važno je napomenuti da su realizacija i priprema svih događaja u okviru Evropske nedelje sporta, u skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar