Održana godišnja Skupština Kajak kluba Panonija

Jedan od najtrofejnijih klubova Apatina, sa tradicijom dugom skoro osam decenija, Kajak klub "Panonija", je u prisustvu svojih članova, simpatizera, i brojnih ljubitelja kajakaškog sporta održao svoju redovnu godišnju Skupštinu.

Podnoseći izveštaj o radu u protekloj godini, sekretar kluba Dragan Popović je izrazio zadovoljstvo pre svega postignutim rezultatima u 2018. godini, imajući u vidu da je veći broj članova ekipe prvi put ušao u proces takmičenja, ali da su postignuti rezultati mimo svih očekivanja.

U Mini kajak ligi Srbije je u generalnom plasmanu osvojeno peto mesto u konkurenciji 25 klubova iz cele države, a uspeh dobija na značaju posebno uz podatak da su se na prve četiri pozicije našli daleko bogatiji klubovi iz Bačke Palanke, Šapca, Borče i Bezdana i odmah iza njih "Panonija" predvodi grupu od preostalih dvadesetak klubova.

Postignuto je nekoliko značajnih rezultata, a vredna pomena je titula državne prvakinje mlade i talentovane Lane Šokac. Klub je u protekloj godini nastupio na prvenstvima Vojvodine i Srbije kao i na nekoliko regata, a uspešno je organizovano i tradicionalno takmičenje u vožnji čamaca "Apatinaca" u okviru Apatinskih ribarskih večeri.

Uprkos finansijskim poteškoćama, tokom protekle godine su nabavljeni dva nova mini kajaka jednoseda i jedan dvosed, kao i osam vesala. Značajna je podrška lokalne samouprave i sponzorski ugovor sa Apatinskom pivarom koji je produžen i na 2019. godinu.
 
- Škola kajaka koju uspešno organizujemo već nekoliko godina tokom leta očigledno daje svoje rezultate. Svake godine dobijemo desetak novih članova koji se aktivno uključuju u rad kluba i već na prvim zvaničnim takmičenjima pokažu svoje kvalitete, rekao je između ostalog Dragan Popović.
 
Prisutni na Skupštini, koja je održana u velikoj sali SO Apatin, su upoznati sa pokrenutom inicijativom da se uz podršku lokalne samouprave postavi spomen ploča u znak sećanja na Zlatoja Tomina, pokretača kajakaškog sporta ne samo u Apatinu već i na prostoru bivše Jugoslavije, kao i da se štampa knjiga o kajak kanu sportu u Apatinu povodom 75 godina postojanja kluba.
 
Po završetku Skupštine održan je tradicionalni koktel kojem su doprineli i roditelji pripremanjem raznih slatkiša za mlade kajakaše.
 
Izvor i foto: fb stranica ,,Apatinska plovarica''
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar