Održan pripremni sastanak u vezi organizacije 7. CISM futsal kupa za mir

U kasarni 1. Centra za obuku Sombor, održan je prvi radni sastanak Organizacionog odbora "7. CISM futsal kup-a za mir" koji će se održati u periodu od 24. do 29. maja 2015. godine na sportskim terenima Sombora i Apatina. Sastankom, kome su prisustvovali Rajko Majstorović načelnik Zapadno-bačkog okruga, Saša Todorović gradonačelnik Sombora, Živorad Smiljanić predsednik opštine Apatin sa saradnicima i potpukovnik Stipan Zlatar zastupnik komandanta Prvog centra za obuku, predsedavao je brigadni general Siniša Radović šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM). Na sastanku su razmatrane aktivnosti vezane za organizaciju turnira.

CISM futsal kup za mir, koji se tradicionalno organizuje od 2009. godine, kada je Beograd bio domaćin, je deo projekta Ujedinjenih nacija "Sport za razvoj i mir", temelji se na podršci Generalnog sekretarijata Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM). Na izuzetno kvalitetnom turniru predviđeno je učešće, reprezentacija oružanih snaga bivših jugoslovenskih republika Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Suorganizatori manifestacije su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Zapadnobački upravni okrug, Grad Sombor i Opština Apatin.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar