Odličan vikend za apatinske atletičare

Članovi atletskog kluba Apatin polako privode kraju takmičarsku sezonu, u kojoj su pored izuzetno teške i neizvesne epidemiološke situacije, nastupili na gotovo svim zvaničnim prvenstvima Srbije i na njima osvojili ukupno šest medalja (pet u seniorskoj i jedna u pionirskoj konkurenciji).

Proteklog vikenda, u subotu 31.oktobra, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu, čiji je domaćin bio Grad Zaječar. Na Prvenstvu je nastupilo blizu 200 takmičara i takmičarki iz 37 atletskih klubova, članova Srpskog atletskog saveza, među kojima je bilo i pet članova atletskog kluba Apatin (Borbelj Đuro, Predrag Vejin, Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Konstantin Šimić).

Najuspešniji je bio Đuro Borbelj, koji je u sjajnoj seniorskoj konkurenciji, zauzeo treće mesto u trci na 10 kilometara. U istoj trci odlično su se borili i Miroslav Pešić i Predrag Vejin, koji su zajedno za Đurom činili tim, koji je u ekipnom plasmanu zauzeo četvrto mesto. Treće mesto i bronzana ekipna medalja članovima ekipe AK Apatin izmakla je za dva boda.

U trci mlađih seniora na osam kilometara, peto mesto zauzeo jeAleksandar Stajić, dok je Konstantin Šimić imao odličan nastup i osvojio osmo mesto u konkurenciji starijih pionira na dva kilometra. Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar, koji je član takmičarske komisije Saveza i koordinator za atletska takmičenja izvan stadiona.

Istog dana, kada su stariji klubski drugari nastupali na Prvenstvu Srbije, mladi atletičari, polaznici besplatne škole atletike, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, imali su sjajan nastup na finalu regionalnog takmičenja. Finale je održano u Crvenki gde je nastupilo sedam mladih nada apatinske atletike ( Milica Zanze, Nemanja Kovačević, Sofija Bujić, Jovana Kuridža, Jelena Kuridža Anđelija Radišić i Đorđe Ćopić ). Najuspešniji su bili Milica Zanze i Nemanja Kovačević, koji su osvojili srebrne medalje u ukupnim plasmanima posle tri discipline. Anđelija Radišić osvojila je sedmo mesto, Sofija Bujić i Jelena Kuridža bile su osmoplasirane, dok je Đorđe Ćopić bio devetoplasirani.

Takmičarska sezona 2020-te, za članove atletskog kluba Apatin, bila je izuzetna i jedna od uspešnijih u dosadašnjih 19 godina postojanja. Osvojene su dve zlatne medalje (Dušan Momić i Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na šest sati za seniore i seniorke), tri srebrne (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju za seniore, Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara za seniore i Konstantin Šimić na Prvenstvu Srbije za starije pionire) i jedna bronzana ( Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u krosu za seniore). Atletski klub Apatin nalazi se na samom vrhu u Srpskom atletskom savezu, po ostvarenim rezultatima na trkama izvan stadiona u 2020-oj. Pored sjajnih nastupa na državnim prvenstvima, članovi kluba su osvojili na desetine medalja na mnogim atletskim takmičenjima i mitinzima.

Akcenat atletskog kluba Apatin, u 2021-oj, je na obeležavanju jubileja 20 godina od osnivanja kluba (29.04.2001). Sem toga, organizuje se jubilarni 25-ti Apatinski dunavski polumaraton, koji je planiran za 17.10.2021-ve. Nastaviće sa radom besplatna škola atletike, koja se baštini od samog osnivanja do danas. Klub će doprineti projektu izgradnje atletskog stadiona, obezbeđivanju kvalitetnije sportske opreme i rekvizita za treninge, učešću na svim nivoima takmičenja, u svim starosnim kategorijama, učešću u humanitarnim aktivnostima i mnogim drugim.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar