Odbojka sve popularnija u Kuli

Odbojkaški klub Hajduk jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u Кuli. Zbog uspeha koje reprezentacija Srbije postiže odbojka stiče popularnost i u manjim sredinama, pa u klubu trenira mnogo devojčica i dečaka.

Ovaj klub od kada je osnovan 2006. godine, beleži rezultatski napredak i sve veći broj članova, s obzirom na to da je u klubu sada oko 150 odbojkaša i odbojkašica.
Ženska seniorska ekipa je dvostruki osvajač Druge vojvođanske lige, a poverena je treneru Miloradu Laziću koji je istakao da se pretežno oslanja na mlade igračice jer je reč o klubu u maloj sredini iz koje mladi redovno odlaze na školovanje u veće gradove.
 
Osim seniorki koje nastupaju u Drugoj vojvođanskoj ligi, u klubu treniraju pioniri i pionirke, dok je od muške selekcije oformljena juniorska ekipa, te na taj način odbojka traži svoje mesto u Кuli, objašnjava Lazić.
 
"Naš klub se u pogledu masovnosti polaznika ali i u pogledu rezultata izdvojio, a kada je reč o uslovima u kojima radimo, mislim da imamo najbolje uslove u Vojvodini, s obzirom na to da su nam na raspolaganju tri terena", ističe Lazić i dodaje da treninge sprovode u okviru tri takmičarske selekcije uz prisustvo četiri trenera.
 
On je istakao da je Кula postala ozbiljan odbojkaški centar, te da se u doglednoj budućnosti očekuju još bolji rezultati.
 
Кapitensku traku ženske seniorske ekipe nosi jedna mlada odbojkašica sa relativno dugim igračkim iskustvom, a reč o Mili Cicmil koja se već 7 godina igra na poziciji srednjeg blokera.
 
Zbog smene genereacija prvi tim "Hajduka" ove sezone igra sa pretežno kadetskim sastavom, a tek kada devojke stasaju, treba očekivati da budu u konkurenciji za vrh tabele u Drugoj vojvođanskoj ligi.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay.com
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS