Novi uspesi apatinskih atletičara

U proteklih sedam dana članovi Atletskog kluba Apatin imali su nastupe na polumaratonima na Srebrnom jezeru i Splitu i na Prvenstvu Srbije u dvorani za starije pionire u Beogradu. Na Srebrnom jezeru je u subotu 2. marta , u organizaciji Sportskog saveza Veliko Gradište i Atletskog udruženja VGSК održano peto izdanje Srebrno jezero polumaraton, na kojem je u u trkama na 21,097 kilometara i 5 kilometara, nastupilo preko 200 takmičara i takmičarki.

U polumaratonskoj trci na 21,097 kilometara, Atletski klub Apatin imao je četiri predstavnika, koji su postigli dobre rezultate. U ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović je osvojila drugo mesto sa rezultatom 1 sat 36 minuta i 2 sekunde, u istoj trci Marija Bubalo je osvojila 10. mesto, sa rezultatom 1 sat 58 minuta i 13 sekundi, i oborenim ličnim rekordom za više od tri minuta.
 
U muškoj konkurenciji, treće i četvto mesto pripalo je članovima AК Apatin, Zoran Radičanin je sa ličnim rekordom 1 sat 17 minuta i 39 sekundi, osvojio treće mesto, dok je novi član AК Apatin Novica Stojanović, bio četvrtoplasirani sa rezultatom 1 sat 18 minuta i 43 sekunde. U trci na 5 kilometara, Nemanja Đurić je osvojio treće mesto sa rezultatom 19 minuta i 36 sekundi.
 
U nedelju 3. marta u Atletskoj dvorani u Beogradu, održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire, gde je nastupio Filip Hajnal, koji je u disciplini 300 metara (rezultat 45 sekundi i 34 stotinke) osvojio 12. mesto.
 
Članovi AК Apatin prethodne nedelje nastupili su i na 19. Splitskom polumaratonu, gde je Nemanja Đurić oborio lični rekord u polumaratonu, istrčavši rezultat 1 sat 28 minuta 37 sekundi, u istoj trci Predrag Vejin istrčao je rezultat 2 sata 1 minut i 50 sekundi.
 
U naredne dve nedelje Atletski klub Apatin očekuje mnogo aktivnosti. Seniori nastupaju na Prvenstvima Srbije u ultramaratonu na 6 sati (Beograd 09.03.) i Prvenstvu Srbije na 10 kilometara (Кruševac 17.03.) Sledeće nedelje 10.marta u Кameničkom parku, održaće se tradicionalna humanitarna trka za dečiji osmeh gde će klub biti suorganizator sa OAК Novi Sad, i sa kojeg će prikupljena sredstva biti usmerena u humanitarne svrhe. Na takmičenju će nastupiti i veliki broj članova AК Apatin.
U toku su i pripreme za realizaciju tradicionalnog međunarodnog 4. Prekograničnog ultramaratona, Apatin – Osijek (50 kilometara), koji se održava 17.marta, sa startom u Apatinu i ciljem u Osijeku. Tradicionalni prekogranični ultramaraton AК Apatin, realizuje zajedničkim snagama sa partnerima Udrugom Zdravo trčanje iz Osijeka.
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar