Novi uspesi apatinskih atletičara

Članovi Atletskog kluba Apatin i rekreativci iz opštine Apatin u proteklih sedam dana bili su aktivni i uspešni.

Apatinac Željko Končar koji se nalazi na privremenom radu u Rusiji, prošle nedelje učestvovao je na Prvenstvu Rusije u trci na 100 kilometara koje je održano u Sant Petersburgu i osvojio peto mesto u sveukupnom plasmanu sa rezultatom 7 sati 36 minuta i 33 sekunde. Odličan rezultat koji je ostvario 36- godišnji Apatinac bolji je od rezultata ovogodišnjeg prvaka Srbije za više od 40 minuta.
 
Prošle nedelje mala grupa Apatinaca učestvovala je na polumaratonu u Budimpešti. Marija Bubalo Nenad Đorđević i Zoran Rakić uspešno su savladali deonicu od 21,1 kilometara.
 
U Šapcu je održan drugi Šabački polumaraton na kojem je učešće uzeo Zoran Radičanin koji je osvojio peto mesto u ukupnom plasmanu.
 
Proteklog vikenda u Sarajevu je održan međunarodni Sarajevski polumaraton, na kojem su učestvovali i uspešno završili distancu na 21,1 kilometara Predrag Vejin i Darija Amanović.
 
Uporedo sa učešćem na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku su finalne pripreme za organizaciju 23. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji se održava 21.10.2018. godine, i za koji je do sada za trke na 21,1 i 10 kilometara prijavljeno 310 učesnika iz 8 zemalja, u naredne dve do tri nedelje očekuje se povećanje broja prijava.
Info i prijave vrše se preko zvaninog sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar