Na Trgu Nikole Tesle svečano otvoren Međunarodni kuglaški NBC KUP

Na Trgu Nikole Tesle u Apatinu sinoć je održano svečano otvaranje Međunarodnog kuglaškog NBC KUP-a. U pitanju je Evropsko klupsko takmičenje, a koje će ove godine biti održano na kuglaškim stazama Banje Junaković.

Sedamnaesti po redu NBC KUP najveći je do sada. Sinoć se u centru Apatina okupilo ukupno 24 ekipe u muškoj i 16 ekipa u ženskoj konkurenciji, što čini preko 400 kuglaša iz 13 zemalja. Kada se ubroje i članovi delegacija, Apatin će do 6. oktobra biti domaćin za 600 učesnika turnira.
 
Nakon što su delegacije sudija i učesnika takmičenja pod zastavama prodefilovali od zgrade Skupštine opštine Apatin, kroz Glavnu ulicu ka Trgu Nikole Tesle, uz pratnju mažoretkinja i duvačkog orkestra, na Trgu Nikole Tesle otpočeo je program. 
 
Uz zvuke Radecky Marša, u svečanoj atmosferi, najpre su predstavljene sudije. Na 17. NBC KUP-u ove godine će suditi Milan Mitrović iz Slovenije (glavni sudija), Gordana Grubišić iz Slovenije i Tot Redmond iz Mađarske (zamenici glavnog sudije), Darko Lacković iz BiH, Snežana Jažić iz Srbije i Justina Potepan iz Slovenije (sudije).
 
Predstavljene su i ekipe učesnice:
 
1. AUSTRIJA
ženska konkurencija
KSV Wien (Beč) 
Post SV 1036 
muška konkurencija
SKC Kleinwarasdorf 
SK FWT – Composites Neunkirchen
 
2. BIH
Ž
KK Rad Lukavac
M
KK Borac Banja Luka
KK Rudar Kakanj
 
3. Hrvatska
Ž
KK Zagreb
KK Admiral Zagreb
M
KK Osijek
KSK Grmoščica
 
4. Češka
Ž
SKK Rokycany (Rokočani)
TJ Spartak Prerov
M
KK Hvezda Trnovany
TJ Sokol Husovice
 
5. Estonija
M
KK Pin Pin
 
6. Francuska
M
Les Vendangeurs Gevrey - Chambertin 
Bowling Classic Dijon cote  
 
7. Nemačka
Ž
KV Liedolsheim 
SKK 98 Poing
M
SV Geiseltal Muchelln 
SKC Staffelstein 
 
8. Mađarska
Ž 
Tatabanyai sport klub 
Ipartechnika Gyor SE
M
Gyor – Szol TC 
Repcelaki SE – Tekeshop.hu
 
9. Makedonija
M
KK Makpetrol Skopje
KK Heraklea Bitola
 
10. Poljska
M
KS Czarna Kula Poznan 
 
11. Slovenia
Ž
KK Miklavz
KK Brest Cerknica
M
KK Gorica
KK Ljubelj Tržič
 
12. Slovačka
Ž
TJ Rakovice
M
TJ Rakovice
TJ Slavoj Velky Šaviš
 
13. Srbija
Ž
ŽKK Apatin
Radnički Novi Sad
M
KK Beograd
Metalac Gornji Milanovac
 
Svečanom otvaranju 17. NBC KUP-a 2018. u Apatinu prisustvovali su i Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, i Dubravka Korać, zamenica predsednika, ispred lokalne samouprave, predsednik kuglaškog Saveza Srbije Uroš Dragojlović i služeni predstavnik, odnosno delegat međunarodne kuglaške asocijacije WNB-NBC predsednik Klaus Bart.
 
Službenu zastavu svetske kuglaške asocijacije WNBA,  unele su mlade kuglašice KK Apatin Jelena Barać, Tamara Barać i Heđbeli Noemi. a zastavu je podigla ZORICA BARAĆ, kapiten kuglaške reprezentacije Srbje.
 
Zakletvu sportista rekla je NATAŠA LEMIĆ, članica ŽKK iz Apatina i reprezentativka Srbije, dok je zakletvu sudija izrekao glavni sudija Milan Mitrović iz Slovenije. Mitrović je takođe i podneo izveštaj o izvršenom tehničkom pregledu kuglane i igračkog materijala.
 
Nakon što je 17. NBC kup za ženske i muške ekipe 2018. u Apatinu, otvoren, usledio je kulturno - umetnički program u kom su svoj nastup imale članice KUD-a ,,Mažoret'' iz Sonte uz pojačanje apatinske sekcije, a za sve prisutne odličnu atmosferu za kraj napravio je fantastičan apatinski bend Fish Vibe.
 
Organizatori 17. NBC KUP-a, Kuglaški klub Apatin i opština Apatin,  pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju takmičenjima, koja startuju od danas, 2. oktobra, na terenima Banje Junaković. Polufinala i finala će se održati u petak i subotu, 5. i 6. oktobra. Ulaz na sve mečeve je besplatan.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar