Moša Bogdanović pobednik apatinske Smuđijade

U Apatinu je uspešno održana jos jedna Smuđijada u organizaciji USR Čikla, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Apatin. Ovo osmo po redu međunarodno takmičenje u ribolovu na smuđa održano je na Dunavu, na ribolovnom terenu Veliki i Mali Liman.

Na takmičenju na kojem je učestvovalo 80 ribolovaca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije prvo mesto osvojio je ribolovac Moša Bogdanović iz Odžaka. Bogdanović je sa dva ulovljena smuđa ukupne težine 8,045 kilograma od kojih je jedan bio težak 6,7 kilograma. Bogdanović je, pored priznanja za ukupni ulov, dobio i titulu najboljeg smuđaroša sa najvećim pojedinačnim primerkom.

Drugo mesto na Smuđijadi pripalo je Igoru Greksi iz Ratkova koji je ulovio smuđa teškog 4 kilograma, a treće mesto zauzeo je Đorđe Mandić, ribolovac iz Dalja, iz Hrvatske, koji je ulovio tri primerka ukupne težine 3,95 kilograma.

Kao i predhodne godine, na Smuđijadi je besplatno učestvovalo deset najboljih đaka škole ribolova. Učešće je, kažu organizatori, nagrade za njih i podsticaj da postanu bolji ribolovci i ljubitelji prirode.

Sva ulovljena riba je vraćena u Dunav, a kao nagrade najuspešnijima uručena su priznanja i ribolovačka oprema. Udruženje Čikla je i ove godine u restoranu Šaran za sve takmičare i goste organizovao druženje uz večeru, muziku i piće.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar