lokacija: Apatin
objavljeno: 31.12.2018.

Mladi apatinski atletičari uspešni na Novogodišnjem mitingu

Sport

Mladi atletičari iz opštine Apatin, članovi AК Apatin Apatin i AК Omladinac Prigrevica, uspešnim nastupom na Novogodišnjem mitingu koji je u organizaciji Atletskog kluba Vojvodina održan u Novom Sadu i na kojem je nastupilo 640 atletičara i atletičarki iz 26 klubova iz R. Srbije i zemalja iz regiona, stavili su najlepši pečat za kraj uspešne takičarske 2018. godine.

Članovi Atletskog kluba Apatin nastupili su u velikom broju na takmičenju i osvojili su ukupno 6 medalja, Miloš Dreković bio je dominanatan u trci na 60 metara i na taj način odbranio titulu od pršle godine, on je i u skoku u dalj osvojio zlatnu medalju, Milica Zanze bila je ubedljiva u trci na 60 metara i isto odbranila titulu od prošle godine. 
Srebrne medalje osvojili su Uroš Mandić u trci na 50 metara i Rastko Radišić u trci na 30 metara, dok je bronzanu medalju osvojila Jovana Кuridža u trci na 50 metara
Pored njih svi ostali članovi AК Apatin koji su takmičili dali su svoj maksimum i bili u vrhu plasmana u svojim grupama i blizu ulaska u finala.
Na takmičenju su nastupili i na najlepši način prezentovali Opštinu Apatin i članovi AК Omladinac Prigrevica čiji su takmičari osvojili dve srebrne medalje,  Branislav Tadić u trci na 60 metara i Nikolina Кorica u trci na 600 metara.
Na takmičenju u Novom Sadu su u pratnji  dece bili trener Bojan Tomašević i asistent Zoran Čegar, uz koje su punu podršku deci na takmičenju pružili i roditelji.
Treba napomenuti da je besplatna škola atletike koju je pokrenuo AК Apatin, početkom marta 2017. godine i kroz koju je prošlo preko 100 polaznika u potpunosti opravdala svoje postojanje i rukovodstvo kluba je ponosno na sve što je urađeno na tom planu u protekle dve godine. 
U 2018. godini, pored sjajnih rezultata mladih atletičara, seniori su bili odlični i osvojili su 7 medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije (Đuro Borbelj osvojio je tri medalje - Prvak Srbije u planinskom trčanju  i osvojač dve bronzane medalje na Prvenstvima Srbije na 10.000 metara  3.000 metara stipl, Aleksandra Burkanović je prvak Srbije na 50 kilometara, Snežana Milošević osvojila je drugo mesto na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 12 sati, gde je na istom takmičenju Slađana Dečermić zauzela treće mesto, i sedmo odličje Zoran Radičanin koji je bio trećeplasirani na Prvenstvu Srbije u maratonu. I ostali članovi AК Apatin dali su pun doprinos promociji Apatina u zemlji i inostranstvu, uspešnim nastupima na međunarodnim takmičenjima.
Atletski klub Apatin u 2018. godini, organizovao je dva sjajna atletska događaja 23. Apatinski Dunavski polumaraton i 3. Prekogranični ultramaraton Osijek-Apatin (50 kilometara), na kojima je nastupilo sveukupno blizu 1000 učesnika.
U narednoj godini je cilj da se nastavi sa radom u još većem obimu, da se nastavi sa obezbeđivanjem adekvatnih rekvizita za rad sa decom  sa realizacijom ideje u vezi sa izgradnjom atletske staze koja je neophodna da bi se nastavilo sa daljim razvojem bazičnog sporta poput atletike koje bi doprinele i razvoju sveukupnog sporta u Apatinu, takođe u 2019. godini u planu je organizacija 4. Prekograničnog ultramaratona Apatin- Osijek 17.3.2019. godine, 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona 20.10.2019. godine.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Iako među najmlađima u konkurenciji 40 kuglaša Vojvodine, dva mlada “lava” apatinskog superligaša, Predrag Majstorović i Strahinja Jovanić,...

U Kuli će se 15. juna održati sada već tradicionalna, 11. po redu Trka prijateljstva koja svake godine...

Na zvaničnim rejting listama Svetske šahovske federacije (FIDE) mladi šahisti iz Srbije su značajno podigli svoje pozicije. Trenutno...

Najbolji pikadista Srbije, Apatinac Oliver Ferenc. odilčno je startovao na Svetskom kupu koji se održava u Engleskoj.

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije, održanom 29.12.2018. u Banji Junaković-Apatin, zlatnu medalju odnela je Noemi Heđbeli (523),...

Na stazama kuglane Junaković je odigran drugi krug pojedinačnog prvenstva Srbije u kuglanju za juniore. Kao što se...