Ministar Vanja Udovičić posetio fudbalski klub iz Ratkova koji slavi veliki jubilej

Vek postojanja FK “Radnički 1918″ iz Ratkova bio je povod da taj sportski kolektiv poseti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je ratkovačkim fudbalerima uručio poklon u vidu sportske opreme.

Ministar u Vladi Srbije i proslavljeni vaterpolista obišao je stadion u Ratkovu, prisustvovao treningu najmlađih fudbalera i upoznao se sa stanjem sportske infrastrukture.
 
- Za vrhunske rezultate u sportu potrebno je ojačati bazu, a baza je upravo u lokalnim sredinama gde se rađaju i treniraju neki budući šampioni. Želim da čestitam lokalnoj samoupravi u Odžacima na tome što je u prvi plan stavila razvoj sporta, kako rekreativnog i školskog tako i jačanjem omladinske politike i davanjem akcenta na radu sa decom i mladima kako bi oni osetili boljitak i ostali u svojoj opštini, izjavio je ministar.
 
Udovičić je rekao da je malo fudbalskih klubova kao što je FK “Radnički” koji u seniorskom sastavu imaju sve igrače iz svog mesta i četrdesetoro dece u omladinskom pogonu, istakavši da je to za svaki respekt i primer kako jedan sportski kolektiv treba da funkcioniše.
 
- Čestitam stogodišnjicu od osnivanja fudbalskom klubu, danas smo doneli neke male poklone, ali smo pre svega razgovarali o mogućnosti da uredimo ovaj sportski kompleks ovde. Glavni problem u fudbalskom klubu jesu tribine koje prokišnjavaju, gde ćemo zajedničkim snagama i multisektorskim ulaganjem, kako republičkim tako i pokrajinskim i lokalnim sredstvima zajedno sa privatnicima koji žele da pomognu nastojati da obnovimo infrastrukturu kako bi ovaj sportski centar bio mesto okupljanja mladima i narednih sto godina, istakao je ministar omladine i sporta.
 
Goran Đokić, nekada uspešan fudbaler koji je sada na funkciji predsednika FK “Radnički”, kaže da je najbolji poklon navijačima za stogodišnjicu postojanja kluba ulazak u viši rang, što su Ratkovčani obezbedili odličnim igrama u protekloj sezoni.
 
Prema njegovim rečima, želja svih u klubu je da se veliki jubilej dostojno obeleži, ne samo podsećanjem na prošlost, već i gledanjem u budućnost.
 
- Planovi su da se nastavi sa radom, da se što više ulaže u decu, mlađe generacije koje će zameniti nas starije koji smo pri kraju igračke karijere. Mi smo odredili 8. septembar kao datum kada želimo da dovedemo jedan od tri naša najveća kluba, “Partizan”, “Crvenu zvezdu” ili “Vojvodinu”, i da organizujemo jednu revijalnu utakmicu povodom sto godina kluba. Pozvali bismo na tu svečanost sve iz vrha sporta, pa tako i ministra Udovičića i da obeležimo jubilej na način na koji je to ovaj klub zaslužio, kaže Đokić.
 
U školi “Radničkog” trenira veliki broj dečaka i devojčica i oni su budućnost ratkovačkog fudbala. Talenata ima, ali im treba obezbediti i prave uslove za treninge i takmičenja.
 
Lokalna samouprava u skladu sa svojim mogućnosti pomaže rad svih sportskih klubova na teritoriji opštine.
 
- Organizovanjem različitih manifestacija, ali i kroz veliki i naporan rad Sportskog saveza opštine Odžaci nivo sporta u opštini Odžaci, pre svega među školskom decom je podignut na jedan viši nivo. Danas ovde vidimo jednu lepu sliku mnogo dece na fudbalskom terenu i tome se radujemo. Posetu ministra Udovičića smo iskoristili i da popričamo o važnim temama, pre svega o ulaganju u sportsku infrastrukturu, izjavila je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković.
 
Ministar Vanja Udovičić je nakon posete Ratkovu otišao u Suboticu gde je Vlada premijerke Ane Brnabić obeležila godinu dana rada.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar