Ministar Vanja Udovičić posetio FK Mladost iz Apatina

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije i Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, posetili su danas Fudbalski klub Mladost iz Apatina. Oni su sa predstavnicima lokalne samouprave posetili stadion FK Mladost gde su prisustvovali treningu dece i omladine. Apatinski fudbaleri su ministru poklonili dres sa brojem četiri.

-Za nas u Apatinu je danas poseban dan, pogotovo za naše sportiste, jer su nam u poseti Ministar Vanja Udovičić i državni sekretar Predrag Peruničić, poznati bivši sportisti. Dobro je da ljudi koji su prošli svetska takmičenja i osvajali medalje danas brinu o sportu, mogu da pomognu i razumeju probleme u sportista i sportskih radnika. Zahvalio bih im se što su odvojili vreme da posete Apatin i sportski kompleks Mladost. Imamo i Sportski savez koji je u boljim vremenima imao 27 klubova, a danas ih je 54. Možemo da se pohvalimo i da, kao opština sa svega 25000 stanovnika, imamo četiri sportske hale. Opštinskim sredstvima popravili smo dve hale u našim selima sa ciljem da što više dece trenira u njima. Kao opština odvajamo onoliko sredstava koliko možemo a, nažalost, nemamo ih mnogo. Želimo da ih odvojimo od ulica i sačuvamo od poroka - rekao je Milan Škrbić, predsednik Opštine Apatin.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo posetom Apatinu, koji ima dugu sportsku tradiciju i koji je iznedrio veliki broj olimpijaca, reprezentativaca, ali i koji ima neverovatne mogućnosti za razvoj rekreativnog, amaterskog, školskog, pa i profesionalnog sporta. 

-Nastavljamo obilazak lokalnih samouprava gradova i sela, akciju koju smo pokrenuli pre nešto više od dve godine, sa željom da vidimo sa kojim realnim izazovima se suočavaju manji klubovi. Znamo da upravo sa ovakvih mesta, sa ovakvih terena, nastaju veliki šampioni. Jačanjem kako sportske infrastrukture i razvijanjem lokalnih klubova, omogućavamo sportistima da se ostvare i građanima da se bave rekreacijom. Iz te jedne veće baze možemo očekivati i naše vrhunske sportiste. Opština je veliki akcenat dala na omladinsku politiku, i na tome im se posebno zahvaljujem, sa vrlo snažnom Kancelarijom za mlade, aktivnim omladinskim klubom, lokalnim akcionim planom koji je vrlo iskorišćen i sa svim mehanizmima koje daje omladinska politika sa aktivnim organizacijama, vrlo snažnim đačkim parlamentom, i to je pokazatelj i primer kako jedna opština sa dugom tradicijom može u svim segmentima da se ostvari. Da pruži mogućnost mladima i deci da razmišljaju o svojoj budućnosti, ali i sadašnjosti, na teritoriji svoje lokalne samouprave. Hvala Milanu i njegovoj pomoćnici Dubravki, prvenstveno na povećanom budžetu za sport ove godine, gde se jasno pokazuje ta tendencija ulaganja u sport. Ali prvenstveno, da iz ove baze u ovom klubu koji je u nižem rangu takmičenja sa velikim brojem dece, gde su se deca vratila u klub, pošaljemo jasnu poruku da danas razmišljamo o budućnosti, o našem podmlatku, o našoj deci – rekao je ministar Udovičić.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar