Miloš Popović zamenik pokrajinskog predsednika za razvoj Street volleya

Odbojkaški savez Vojvodine je na sednici Upravnog odbora doneo odluku da se osnuje komisija za razvoj i organizaciju Street volley turnira na teritoriji Vojvodine. Za predsednika ove komisije je izabran Dragan Savić koji dugi niz godina organizuje Street volley u Subotici. Za potpredsenika komisije izabran je Miloš Popović organizator Street volley turnira u Apatinu.

Osnivanje komisije za Street volley na teritoriji Vojvodine ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu (odbojci), kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti (odbojku), u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha. Komisija će od 2017. godine učestvotati na svim turnirima širom pokrajine.

Planirano je da se napravi kalendar turnira, propozicije i pomogne finansijski svaki turnir koji klubovi organizuju od strane saveza Vojvodine. Komisija će se obratiti zahtevom putem projekta Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.
Plan je da i grad Novi Sad dobije turnir u Street volleyu kao grad odbojke u kom je smešteno čak 40 ženskih odbojkaških klubova sa preko 5000 devojčica koje treniraju ovaj sport.

Po anketi koju je uradila komisija Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport koja je sprovedena među učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škole na području Novog Sada dobijeni su rezultati koji pokazuju da kod devojčica, ubedljivo najveće interesovanje postoji za odbojku (svaka druga devojčica koja se bavi sportom, bavi se odbojkom), a slede ples i plivanje. Kod dečaka najveće interesovanje je za fudbal, potom slede košarka pa odbojka.

I ovi podaci pokazaju da je baza velika i da postoji veliki broj dece koji nije uključen u takmičenje pa Street volley turniri u periodu april-oktobar postaju idealni za takmičenje najmlađih odbojkaša i odbojkašica.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar