Međunarodna biciklistička trka 26. Dunavski kup – Odžaci 2018.

Opština Odžaci, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Odžaci i organizacionim odborom “Dunavskog kupa”, u nedelju, 3. juna, organizuje Međunarodnu biciklističku trku “26. Dunavski kup – Odžaci 2018″, kao deo programa manifestacije “Dani Crvenokose boginje”.

Predviđeno je da se trka održi u dve poluetape. Prva poluetapa biće drumska trka na pravcu Odžaci-Karavukovo-Bogojevo-Srpski Miletić-Odžaci. U okviru druge poluetape biće održana ulična trka “Dunavski kup”, dečija ulična biciklistička trka i porodična biciklistička trka.

U vreme održavanja drumske trke “Dunavskog kupa”, od 11 do 12.30 sati, na trasi kojom će se kretati biciklisti biće uspostavljen režim kretanja kolone pod pratnjom.

Start trke je u nedelju u 11 sati kod Sportskog centra Odžaci (raskrsnica kod Tehničke škole), nakon čega će se kolona biciklista kretati ulicom Svetozara Markovića i Somborskom do pošte i dalje opštinskim putem L-410 prema naseljenom mestu Karavukovo.

Trasa trke će u Karavukovu ići ulicom Prohora Pčinjskog od ulaza u to naseljeno mesto do raskrsnice sa obilaznicom za Bogojevo, a biciklisti će zatim obilaznicom preći kanal DTD i nastaviti opštinskim putem L-410/1 za Bogojevo.

U Bogojevu će se trka voziti ulicom Adi Endrea, od ulaza u naseljeno mesto do raskrsnice sa Šumskom ulicom, zatim Šumskom ulicom do izlaza iz tog naseljenog mesta i dalje državnim putem prema Srpskom Miletiću.

Trasa trke u Srpskom Miletiću ide ulicama Dunavska, Svetog Save, Stojana Ljubića i Put oslobođenja, da bi biciklisti po izlasku iz tog naseljenog mesta nastavili državnim putem prema Odžacima. Cilj trke je na istom mestu gde je i start.

Ulična trka u okviru “Dunavskog kupa”, kao i dečija trka i porodična trka startovaće u 15 sati takođe kod Sportskog centra Odžaci, a trasa će ići ulicom Jurija Gagarina do Karađorđeve, Karađorđevom do Vojvode Putnika, Vojvode Putnika do raskrsnice sa Školskom ulicom gde je i cilj ispred Tehničke škole.

U vreme održavanja ulične trke od 15 do 16.30 sati, predviđeno je da saobraćaj u delu grada kojim će se kretati biciklisti bude obustavljen i odvijaće se zaobilaznim ulicama.

Zvanična drumska i ulična trka “26. Dunavski kup – Odžaci 2018″, kao i dečija ulična trka će se održati po propozicijama “Dunavskog kupa”.

Porodična biciklistička vožnja je namenjena svima i podrazumeva vožnju jedan krug po trasi trke. Predviđene su prigodne nagrade za najbrojnije prijavljene porodice koje izvoze trasu.

Proglašenje pobednika u svim trkama biće u 17 sati na bini na platou Sportskog centra Odžaci, na kojoj će se odvijati i program manifestacije “Dani Crvenokose boginje”.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar