Košarkaši OŠ „Žarko Zrenjanin“ drugi u državi

Košarkaška ekipa OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' iz Apatina postigla je jedan od najvećih sportskih uspeha  u dugoj tradiciji postojanja ove škole, osvajanjem drugog mesta u Srbiji na finalnom turniru Osnovnih škola Srbije održanom 19. i 20. marta u Paraćinu.  Tim povodom, u hali OŠ ,,Žarko Zrenjanin'', pred velikim brojem učenika je održana prigodna svečanost na kojoj je predstavljena ova ekipa.


U Paraćinu je nastupilo osam najboljih ekipa koje su nastup izborile na  predtakmičenjima. Ekipe su bile podeljene u dve kvalifikacione grupe, a sa mladim Apatincima su bili Vranje, Kuršumlija i OŠ ,,Braća Jerković'' iz Beograda. Talentovani apatinski košarkaši su  visokim razlikama savladali Vranje i Kuršumliju, a za prvo mesto u grupi i plasman u finale su igrali sa timom iz Beograda. Savladali su i njih sa 8 koševa razlike, a pobeda je značajnija uz podatak da u ekipi beogradske škole  igraju igrači iz “Crvene zvezde”. Finale im je za rivala donelo ekipu druge beogradske škole u kojoj igraju mahom igrači iz Partizana i FMP-a. U izuzetno borbenoj i ravnopravnoj utakmici pobeda je pripala beogradskom timu sa 4 koša razlike. Uprkos  tom porazu, srebrna medalja sija kao zlatna i ovaj uspeh će biti upisan krupnim slovima u sportsku istoriju škole.


- Imamo ekipu boraca, koja je složna i kompaktna. Sve utakmice su odigrali sa znanjem i htenjem, i ostavili srce na terenu. Svi smo ponosni na ove momke, rekao je profesor Mišo Ćosić koji je vodio ovu ekipu do drugog mesta u državi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar