Karatisti Somborca osvojili 22 medalje

Karate klub „Somborac“ imao je proteklog vikenda uspešan nastup u Staroj Pazovi.

Na Prvenstvu Vojvodine u sportskom karate za seniore, takmičari trenera Petra Kosanovića osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
 
Šampionsku titulu osvojile su u ekipnoj konkurenciji ženski kata tim ‘’Somborca’’ u sastavu Tijana Saveski, Jelena Leković i Vanja Saveski.
 
Srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Jelena Leković, a bronzanu  Vanja Saveski.
 
Svi takmičari plasirali su se na Prvenstvo Srbije za seniore koje se održava 16. marta.
 
Na Prvenstvu zone Bačka za mlađe uzrasne kategorije poletarce, pionire i  nade, održanom 23. februara u Žablju, karate klub ‘’Somborac’’ je učestvovao sa 19 nastupa u pojedinačnoj konkurenciji i 2 u ekipnoj.
 
Osvojeno je ukupno 19 medalja: osam zlatnih, osam srebrnih  i tri bronzane.
 
Bilo je ovo kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Vojvodine, koje se održava 10. marta. Takmičenje se odvijalo u svim karate disciplinama, pojedinačno i ekipno, po pravilima Karate Federacije Srbije.
 
Zlatne medalje u disciplini kate pojedinačno osvojili su:  Kristina Kolović, Lana Krizmanić, Nikola Čavić (D klasa), Đorđe Hristov (apsolutna klasa), Kristina Kosanović (B klasa), Nikola Vulin i Boris Senjavin, a u ekipnoj konkurenciji mešoviti tim pionira u sastavu: Đorđe Hristov, Nikola Čavić i Kristina Kosanović.
 
Srebrne medalje osvojili su: Jovan Blanuša, Ana Đuran, Uroš Boca, Đorđe Hristov (D klasa), Nikola Čavić (apsolutna klasa), Kristina Kosanović (apsolutna klasa), Antonina Čaušević i Jana Mijatović.
 
Bronzane medalje osvojili su Mihajlo Bašić i Jovana Miličević u pojedinačnoj konkurenciji, a u ekipnoj ženski kata tim pionirki u sastavu Tara Jurić, Lana Krizmanić i Jana Mijatović.

Izvor i foto: sportskisavezsombor.com
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar