Izuzetno uspešna godina na izmaku za OK Apatin

Iza Obojkaškog kluba "Apatin" je još jedna  izuzeteno uspešna godina. Seniorke su sezonu završile kao jesenje šampionke Prve Vojvođanske lige, na prvom mestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Apatinke  su jedini neporaženi tim lige u jesenjem delu sezone. Odbojkašice Apatina su tokom 2018. godine ostvarile sve pobede na domaćem terenu, a u  2018. godini doživele su  samo jedan poraz na gostovanju i to u prethodnoj sezoni, u mesecu aprilu. 

Od sezone 2018./2019. OK "Apatin" ima i  drugu seniorsku ekipu koja se takmiči u Drugoj Vojvođanskoj ligi pod nazivom OK "Apatin 2". Odbojkaški klub "Apatin" je  jedini ženski kolektiv u Zapadnoj Bačkoj koji  ima i drugi seniorski tim, a mlade odbojkašice Apatina su  prvi deo takmičenja  završile na petom mestu na tabeli.
Mlađe pionirke su sa 9 pobeda i bez poraza osvojile prvo mesto u  ligi mlađih pionirki Južna Bačka. Njihove starije koleginice, igračice pionirske ekipe su na pionirskom prvenstvu Vojvodine u ligi Južna bačka ostvarile sedam pobeda i doživele samo jedan poraz. Sa 20 osvojenih bodova pionirke OK "Apatin" su izborile plasman  na pionirsko prvenstvo Vojvodine, među najboljih 16 klubova  u pokrajini. Pored pionirske ekipe, na prvenstvu Vojvodine će se takmičiti i kadetkinje OK "Apatin".
 
Najmlađe devojčice OK “Apatin” su na turnirima u mini odbojci i street volleyu širom Vojvodine osvojile ukupno 56 medalja, od čega su čak 32 bile zlatnog sjaja.
 
Tokom godine pionirke, kadetkinje i seniorke su osvojile nekoliko značajnih turnira na teritoriji Vojvodine. 
 
Odbojkaški klub  ''Apatin” je u 2018. godini organizovao  veliki broj turnira: međunarodni turnir za kadetkinje, turnir za pionirke, dva turnira u Mini odbojci i Beach volley turnir. Kao najznačajniji turnir je u klubu ocenjen međunarodni ”Street volley Apatin 2018″ koji je okupio 1500 dečaka i devojčica iz Srbije, BIH i Hrvatske, koji su igrali odbojku u centru grada na 25 mini odbojkaških  terena.
 
Na poziv odbojkaškog kluba “Apatin” u našem gradu je krajem meseca juna organizovan i kamp ženskog odbojkaškog kluba “NIS Spartak” iz Subotice koji je trajao 9 dana. Kao i prethodne 2017. godine i u  2018. godini OK „AS“ iz Beograda, koji ima sjajnu saradnju sa OK“ Apatin“ je  od 15. do 30. avgusta organizovao sportski kamp i pripreme u Apatinu, za više od 200 devojčica i dečaka iz Beograda.
 
Igračice OK „Apatin“ su kao učenice OŠ Žarko Zrenjanin izborile plasman na finalni turnir osnovnih škola Vojvodine i zauzele 3. mesto u Vojvodini u školskoj 2017-2018 godini. Na školskoj olimpijadi Vojvodine SOŠOV 2018 Apatinke su zauzele visoko četvrto mesto.  Odbojkašice su bile jedini ženski tim iz opštine na najvećem školskom pokrajinskom takmičenju i jedine predstavnice ženskog sporta iz grada Apatina na ovom takmičenju.
 
Početkom 2018. godine, Sanja Maleš odbojkašica Apatina je izabrana za najbolju mladu sportiskinju opštine Apatin za 2017. godinu po izboru Sportskog saveza opštine Apatin. Ovo je treća godina za redom kako najbolja mlada sportiskinja naše opštine dolazi iz redova OK “Apatin“.
 
Na finalnom turniru "Banka Poštanska štedionica beach volley lige Srbije 2018" koji je održan u mesecu avgustu u Somboru, u ženskoj konkurenciji, među 12 najboljih parova u Srbiji učestvovala je  i igračica OK “Apatin“ Ivana Miler koja je igrala u paru sa Milicom Popović iz Novog Sada.
 
Polovinom meseca decembra u Apatinu, je u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije obavljeno  testiranje i trening kandidatkinja za žensku pionirsku reprezentaciju Na treningu u Apatinu, najviše odbojkašica je dao OK "Apatin", njih šest.
 
Iz kluba su ponosni na saradnju sa dva najuspešnija odbojkaška kluba u 2018. godini. Devojčice OK Apatin su na poziv šampiona Srbije OK „Vojvodina“ bile gosti na finalnoj utakmici plejofa u Novom Sadu ,Vojvodina-Novi Pazar. Na street volley turniru u Apatinu promoterke turnira su bile igračice Vizure, šampionke Srbije.Upravo ova dva kluba: OK Vojvodina i OK Vizura su proglašeni za najbolju mušku i žensku  sportsku ekipu na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.
 
Odbojkaški klub “Apatin” je i u 2018. godini bio jedini klub u našem gradu, računajući sve ekipne olimpijske sportove sa loptom u kom se devojčice takmiče u mlađim kategorijama. Ujedno OK "Apatin "je i u 2018. godini bio  jedini ženski klub iz grada ,u konkurenciji ekipnih olimpijskih sportova  koji ima seniorsku ekipu i mlađe kategorije u takmičenju.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar