FK Olimpik Apatin prvak države

FK Olimpik  postao je prvak Srbije za dečake od 11 godina! Ovo je najveći uspeh u klupskoj istoriji ali i fudbalskoj istoriji grada Apatina.

Apatinski Olimpik  u subotu je učestvovao na državnom prvenstvu u Zrenjaninu za generaciju dečaka rodjenih 2004 godine.Na završnom turniru za prvaka države učestvovalo je devet najboljih ekipa iz Srbije podeljenih u tri grupe po tri ekipe. Pobednici grupa su igrali finalni trijagonal svako sa svakim.

Olimpik je dobio  najtežu grupu. Prvi meč Apatinci su igrali sa Borcem iz Čačka i pobedili sa 1:0. U drugom meču koji je odlučivao o ulasku u finalni trijagonal igrano je finale pre finala, Olimpik i Duel Kruševac. Apatinski fudbaleri su odigrali perfektno i pobedili sa 3:0.

U finalnom trijagonal su ušli Olimpik, Petrika Novi Sad i Meridijana Novi Sad.

Rezultati:

Olimpik Apatin - Petrika NS 2:3

Petrika NS - Meridjana NS 2:3

Olimpik Apatin - Meridijana NS 3:1

Ovo takmičenje  trajalo je šest meseci i bilo je veoma naporno za fudbalere. Oni su prvo postali pobednici gradske lige u Apatinu, zatim prvaci Vojvodine i sada prvaci Srbije. Za šest meseci takmičenja fudbaleri Olimpika su na najbolji mogući način prezentovali svoj klub i svoj grad Apatin i vratili nadu i veru u apatinski fudbal. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar