lokacija: Apatin
objavljeno: 19.06.2017.

Đuro Borbelj debitovao za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju

Sport

Članovi Atletskog kluba Apatin i prethodne nedelje bili su aktivni, nastupajući na 9. Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje je održano u Tetevenu (Bugarska) i na 9. ASICS Trci prijateljstva u Kuli.
 
Atletska reprezentacija Srbije koja je sastavljena na osnovu plasmana na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Andrevlju 15. aprila ove godine i kriterijuma koje je odredio savezni seektor Slobodan Popović, nastupila je na devetom po redu Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju čiji je domaćin bila Bugarska Atletska Federacija i Grad Teteven. U sastavu državne reprezentacije svoj debitantski nastup imao je Đuro Borbelj koji je osvojio 12. mesto u konkurenciji seniora na izuzetno teškoj i zahtevnoj stazi dužine 12,9 kilometara i sa visinskom razlikom +870 metara/-870 metara. Na takmičenju je vođa delegacije Republike Srbije bio Goran Čegar, koji je na kraju takmičarskog programa nastupio u otvorenoj trci na 4,3 kilometra i ostvario pobedu.

Istog dana u Kuli je održana tradicionalna 9. ASICS Trka prijateljstva u kojoj je nastupio rekordan broja od preko 1000 takmičara među kojima je bio i veliki broj članova AK Apatin. U trci na 10 kilometara najuspešnija je bila Mariana Čegar Lukić koja je u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji osvojila šesto mesto. Snežana Milošević osvojila je 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji. Predrag Knežević takođe je osvojio 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji, a Zoran Radičanin je u istoj starosnoj kategoriji zauzeo 3. mesto. Pored njih troje zapažene nastupe u istoj trci imali su Nebojša Ćulumović, Katarina Popov, Goran i Alisa Bajić, Branislava Đuričin, Žaklina Klemen Mitrović i Branka Veličković,  dok je u trci na 5 kilometara dobar nastup imao Milan Kovačić.
 
Naredne subote članove AK Apatin očekuju nastupi na tradicionalnoj međunarodnoj Vidovdanskoj trci u Brčkom na 10 kilometara gde će se takmičiti Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić, dok će u Novom Sadu na Noćnom maratonu nastupiti nekoliko seniora AK Apatin.
 
Uporedo sa učešćem na takmičenjima, vrše se pripremne radnje u vezi organizacije 22. ASICS Dunavskog polumaratona u Apatinu (15.10.2017. godine), za koji se četiri meseca pre starta prijavilo preko 100 takmičara i takmičarki, što je pokazatelj da će ove godine biti oboren rekord po broju učesnika, a samim tim i da je AK Apatin jedan od najboljih organizatora u Srbiji i okruženju.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U prostorijama apatinskog Šah kluba “Vulkan protektor” je odigran nesvakidašnji meč. Šahistima su bile vezane oči. Igrali su...

Superliga „Junaković“ koja se igra na stazama kuglane Junaković iz kola u kolo donosi sve više uzbuđenja i...

U Sonti je održano opštinsko takmičenje u odbojci, u konkurenciji osnovnih škola, na kome su svoje predstavnike imale...

Sportski savez opštine Apatin organizuje turnir u malom fudbalu. Početak turnira predviđen je za 26. decembar 2017. godine. 

Milorad Bosić kuglaš Apatina je osvojio bronzanu medalju na pojedinačnom Prvenstvu države u sprint održanom proteklog vikenda u...

Odbojkašice Apatina su pobedom završile jesenji deo sezone u Prvoj Vojvođanskoj ligi. Apatinke su u subotu slavile na...