Dobar uspeh apatinskih atletičara

Članovi Atletskog kluba Apatin i proteklog vikenda bili su aktivni učešćem na Prvenstvu Srbije u polumaratonu – Čačak (seniori i seniorke) i na Malogospojinskom atletskom mitingu, koji je održan u Šapcu (polaznici besplatne škole atletike AK Apatin).

Mladi atletičari AK Apatin, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem imali su sjajan nastup u Šapcu, gde su osvojili četiri medalje. Zlatnu medalju na debitantskom nastupu osvojila je Sofija Bujić (u disciplini - skok u dalj), Milica Zanze osvojila je treće mesto i bronzanu medalju na 60 metara, dok su Nađa Barać i Jelena Dabić bile trećeplasirane. Na takmičenju su učestvovale i Jovana Kuridža i Anđelija Radišić, sa solidnim rezultatima u skoku u dalj i u trci na 60 metara.

Seniori Atletskog kluba Apatin, nastupili su na pojedinačnom Prvenstvu Srbije, koje je održano u Čačku, a na kojem je učestvovalo 88 takmičara iz 25 klubova, među kojima je apatinski klub imao najviše učesnika (ukupno 15 trkača– 10 takmičarki i 5 takmičara).

U muškoj konkurenciji, najuspešniji nastup plasmanski imao je Đuro Borbelj, kome je izmakla bronzana medalja i koji je osvojio 4. mesto sa rezultatom 1 sat 16 minuta i 9 sekundi.

U ženskoj konkurenciji najuspešnija članica AK Apatin bila je Marija Moskova, koja je osvojila 7. mesto.

Ulogu tehničkog delegata obavljao je Goran Čegar.

Apatinske atletičare očekuje naredno takmičenje, Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju, koje se održava u Vršcu, u organizaciji AK VAK 1926, 10. oktobra 2020. godine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar