Davor Štefanek posetio Seoske sportske igre u Gakovu

Gakovo je danas jedan od deset domaćina u Srbiji, okružnog takmičenja „Seoskih igara“, koje organizuje Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza grada Sombora i Grada Sombora.

Na današnjem nadmetanju učestvovale su ekipe Gakova, Rastine i Riđice, a po rečima predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, cilj je bio da se ovakva takmičenja organizuju u manjim seoskim sredinama:„Zaista smo se potrudili da manifestaciju „Seoske igre“ organizjemo u mestima koja do sada nisu bila zapažena a jedno od tih mesta je i Gakovo. Mislim da se svim ljudima gde smo do sada organizovali jako svidela ova ideja što je Sportski savez Srbije doneo i mislim da je ovo pravi pogodak da se pokrene sport i u sredinama u kojima nije toliko zastupljen“, rekao je Štefanek.

„Smatram da je izuzetno važno i pre svega želim da se zahvalim Sportskom savezu Srbije koji su nam poverili održavanje ove manifestacije, jer smatramo da uključiti sela u fizičke aktivnosti i ovakve aktivnosti od velikog je značaja kako bi se održale manifestacije i sport na selima. Nadamo se da ćemo ovom manifestacijom malo da podignemo svest o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, a ovo je jedna u nizu dobre saradnje sa Sportskim savezom Srbije“, istakla je Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća grada Sombora.

Na Seoskim igrama takmiče se ekipe koje imaju po 20 članova, od kojih bar 5 moraju biti žene. Takmičenje se odvija u 10 disciplina: bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, poligon i narodno rvanje, a ekipa koja zauzme prvo mesto odmeriće snage na Državnom prvenstvu koje je zakazano za 25, 26. i 27. septembar u Vrnjačkoj Banji.

Cilj Seoskih igara, koje imaju dugu tradiciju, jeste da se i van gradova ljudi pokrenu i počnu baviti sportom, te na taj način podignu kvalitet svog života na viši nivo.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar