Besplatna škola košarke za devojčice

"Pokret za žensku košarku Marina Maljković" vrši upis devojčica uzrasta od prvog do osmog razreda u besplatnu školu košarke u Odžacima. Termini treninga su utorak i četvrtak od 19:30  u SC "Odžaci" u Odžacima. 

U želji da pokrene razvoj ženske košarke u Srbiji, naša trofejna selektorka reprezentacije Marina Maljković odlučila je da otvori besplatne škole košarke za devojčice. Sportsko udruženje "Pokret za žensku košarku Marina Maljković" sprovodi projekat "Besplatne škole košarke za devojčice osnovno školskog uzrasta".

Projekat je počeo da se realizuje u prvoj polovini 2016. godine uz pomoć institucija, ustanova i pojedinaca na više lokacija u Beogradu. Osnovna ideja pokreta je da postane masovan i da izađe iz okvira jednog kluba, grada ili zemlje. Ovaj projekat od drugih odvaja to što je njegov kreator selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i prvakinja Evrope, kao i to što je pohađanje ove škole potpuno besplatno.

Osnovni cilj projekta je da privuče devojčice da se bave sportom, da se zaljube u košarku i da nauče sve pozitivne osobine koje iz sporta mogu da primenjuju u svakodnevnom životu. Sa devojčicama rade mladi treneri, koji su stručno osposobljeni  i imaju njenu licencu za sprovođenje ovog programa, što ispunjava još jedan od cijeva Pokreta, a to je stvaranje kvalitetnih trenera uz pomoć stručnog nadzora Marine Maljković.

Koordinatori programa su: Ilija Kovačić, višedecenijski komentator i novinar i Suzana Kovačić, PR menadžer sa šestogodišnjim iskustvom asistenta u Unicefu.

Više informacija možete dobiti od trenera Aleksandre Ćirić na broj telefona 065/270-29-00.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar