Besplatna škola košarke Marine Maljković i u Odžacima

Pokret za žensku košarku Marina Maljković proslavio je prvi rođendan. Tom prilikom su treneru Aleksandri Ćirić uručene lopte i rekviziti i najavljena je poseta selektorke Maljković besplatnoj školi košarke u Odžacima.

Sportsko udruženje koje je osnovala selektorka ženske košarkaške reprezentacije u prethodnih godinu dana napravilo je veliki iskorak u promociji ženske košarke, kako u Beogradu, tako i u Srbiji i uspelo je da aktivira blizu 400 devojčica da redovno treniraju košarku.

Projekat Besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta podržali su gradovi Beograd i Požarevac, opštine Stari grad, Savski venac, Palilula i Odžaci, kompanije Telekom Srbija, Roda i Sportvision, kao i sportski centri i osnovne škole u kojima se ovaj program sprovodi.

Besplatni treninzi za devojčice trenutno se održavaju u Beogradu u osnovnim školama Mihailo Petrović Alas, Kralj Petar I i Milena Pavlović Barili, kao i sportskim centrima Milan Gale Muškatirović, Vizura sport, Majdan i Vračar, u Požarevcu u Gimnaziji i u Odžacima u osnovnoj školi Branko Radičević.

Marina Maljković ističe da je cilj ovog projekta da se malim košarkašicama pruži zdrava sredina za razvoj, a onim najtalentovanijim i najbolji uslovi za napredak.

"Jedna prelepa ideja pretočena je u ozbiljan projekat, koji ne bi dostigao svoj potencijal da nije bilo podrške gradova, opština, škola i objekata u kojima se sprovodi ovaj program, Zavoda za sport, gde su naše košarkašice obavile besplatne lekarske preglede, kao i pomoći naših prijatelja iz Telekoma Srbije i Rode, a želim da naglasim da nam se od danas priključio i Sportvision, koji nam je za male košarkašice obezbedio opremu Champion, specijalno dizajniranu samo za Pokret. To je još jedna potvrda koliko ozbiljno radimo i koliko ljubavi i energije svi zajedno ulažemo u ovaj projekat". – rekla je Maljkovićeva povodom prvog rođendana svoje škole košarke za devojčice.

Ona je dodelila zlatne medalje pobednicama takmičenja u šutiranju, kao i plakete Goranu Vesiću ispred grada Beograda i predstavnicima kompanija Telekom Srbija, Roda i Sportvision.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković drži redovne besplatne škole košarke u Beogradu, Požarevcu i Odžacima, a u januaru će sa radom krenuti i besplatna škola u Obrenovcu.

Trenutno u školama trenira blizu 400 devojčica, a Marina Maljković je sa svojim saradnicima odredila cilj da do kraja 2017. godine u Pokretu bude i 1.000 malih košarkašica.

"Ovo je jedna izuzetno lepa i društveno korisna inicijativa. Moja ideja je da u Srbiji promovišem žensku košarku, da uključim što veći broj devojčica da se bavi sportom, a da za to njihovim roditeljima ne opteretim kućni budžet ni za dinar. Uz košarkaško znanje i fizičku aktivnost, trudimo se da devojčicama ukažemo na važnost obrazovanja, lepog ponašanja, međusobnog poštovanja, kako bi zbog onih pravih vrednosti bile cenjene u društvu. Ne postoji veće radosti za mene nego kada vidim sve ove devojčice kako svaki put dolaze i odlaze sa treninga nasmejane i vesele". – zaključila je Marina Maljković.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković nastavlja sa radom posle novogodišnjih i božićnih praznika, a svi zainteresovani mogu se informisati o terminima i lokacijama treninga na Fejsbuk stranici Pokret Marina Maljković.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar