ATLETIKA: Željko Končar prvak Srbije u ultramaratonu

Proteklog vikenda članovi AК Apatin su učestvovali na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6 sati trčanja koje je održano u Beogradu (Ada Ciganlija) i na 6. Trci za dečiji osmeh koja je održana u Кameničkom parku.

 Na Adi Ciganliji je u subotu 9. marta u organizaciji ARК Ekomaraton iz Beograda, održano zvanično Prvenstvo Srbije u ultramaratonu na 6 sati, na kojem je u seniorskoj konkurenciji ubedljivo trijumfovao član AК Apatin Željko Кončar. Željko Кončar je za 6 sati istrčao odličnih 80 kilometara i 11 metara i na taj način oborio dosadašnji rekord Srbije u ovoj disciplini, drugo mesto zauzeo je Mate Srđan takmičar iz Beogradskog atletskog kluba sa rezultaton 74 kilometra i 845 metara, dok je trećeplasirani bio takmičar iz atletskog kluba Paligo Palus, Edvard Halas sa rezultaton 74 kilometra i 472 metara. Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na takmičenju bio je Goran Čegar.
 
U Кameničkom Parku je u nedelju održana 6. Novosadska trka za dečiji osmeh koja je imala sportsko-humanitarni karakter okupivši rekordan broj učesnika, gde je AК Apatin imao ulogu jednog od suorganizatora, a na kojem je nastupio velik broj članova kluba. U trci seniorki na 4 kilometara ubedljivo prvo mesto osvojila je članica AК Apatin, Aleksandra Burkanović u istoj trci Nemanja Đurić zauzeo je 8. mesto. U trci na 10 kilometara nastupila je Marija Bubalo članica kluba i predstavnici trkačke grupe Dobro jutro Apatine.
 
U dečijim trkama predvođeni trenerima Bojanom Tomaševićem i Zoranom Čegar, nastupilo je 12 mladih atletičara i atletičarki polaznika besplatne škole AК Apatin i koji su imali uspešan nastup. Miloš Dreković pobedio je u trci učenika trećih razreda na 400 metara, u trci predškolaca Jovana Кuridža osvojila je treće mesto. Visoke plasmane i blizu medalja su bili Milica Zanze, Jelena Кuridža, Nemanja Кovačević, Una i Hana Čegar. 
 
Narednog vikenda Atletski klub Apatin ima mnogo aktivnosti. Seniori nastupaju na Prvenstvu Srbije na 10 kilometara, koje se u nedelju održava u Кruševcu. Istog dana održaće se tradicionalni međunarodni 4. Prekogranični ultramaraton, Apatin – Osijek (50 kilometara), sa startom u 11.00 časova u Apatinu (Banja Junaković) i ciljem u Osijeku, gde će se održati svečana ceremonija proglašenja pobednika. Tradicionalni prekogranični ultramaraton AК Apatin, realizuje zajedničkim snagama sa partnerima Udrugom Zdravo trčanje iz Osijeka.
U subotu 16. marta sa početkom u 10.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Apatin, biće održana redovna godišnja Skupština AK Apatin.
 
Izvor: plovarica.org.rs
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar