Atletičari odlični i tokom leta - spremni za polumaraton

Članovi Atletskog kluba Apatin u mlađim kategorijama i seniori i tokom letnje sezone aktivni su i izuzetno uspešni. Uporedo sa natupima teku i pripreme za organizaciju 23. Apatinskog dunavskog polumaratona koji se održava 21.oktorba ove godine.

Letnji miting prijateljstva

Mladi apatinski atletičari tokom vikenda nastupili su na tradicionalnom Letnjem mitingu prijateljstva, čiji su organizatori bili Atletski klub Srem i Grad Sremska Mitrovica, koji su ugostili su 520 mladih članova atetskih klubova i škola sa teritorije R. Srbije. 

Atletičari iz apatinske Opštine predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, asistentom Zoranom Čegarom i u pratnji roditelja bili su među najuspešnijima na ovom tradicionaлnom takmičenju. 

Sveukupno 13 mladih polaznika besplatne škole atletike Atletskog kluba Apatin i šest iz Atletskog kluba Omladinac Prigrevica, nastupilo je na ovom izuzetno jakom atletskom mitingu.

Postignuti su odlični rezultuti i osvojeno sedam medaljaMilica Zanze (2010. godište) osvojila je zlatnu medalju na 60 metara (rezultat 9 sekundi i 72 stotinki) i na 200 metara (36 sekundi i 34 stotinke). Nemanja Kovačević (2009. godište) zauzeo je drugo mesto u bacanju vorteksa, dok je u trci na 60 metara bio trećeplasirani. Anđelija Radišić (2012. godište) osvojila je 2. mesto u trci na 60 metara, Jovana Kuridža (2013. godište), osvojila je treće mesto u trci na 60 metara i četvrto msto u skoku u dalj. Strahinja Sučević je u trci na 60 metara osvojio treće mesto. 

Rumski polumaraton

Tokom vikenda Zoran Radičanin nastupio je u Rumi na 2. Rumskom polumaratonu i u trci na 21,1 kilometara osvojio 11. Mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u starosnoj kategoriji.

Asiks front

Aleksandra Burkanović (naslovna fotografija) je tokom vikenda boravila u Holandiji gde je o trošku kompanije Asiks, učestvovala na drugom globalnom sastanku Asiks front trkača iz celog sveta, u okviru kojeg su održane radionice na temu treninga i popularizacije trčanja u svetu. Na kraju sastanka održane su promo trke na 5 i 10 km u kojem su uzeli učešće svih 120 učesnika događaja.

Krupa na Vrbasu

Tokom avgusta meseca seniori AK Apatin bili su aktivni učešćem na trkama u Krupi na Vrbasu gde su u trci na 10 kilometara, nastupili Predrag Vejin i Darija Amanović koji su dostojno predstavljali Apatin.

37. Festival plivanja i trčanja

U Kanjiži je održan 37. Festival plivanja i trčanja gde je u atletskom delu programa nastupio veliki broj članova AK Apatin i ostvario dobre rezultate, u trci na 10 kilometara u ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović osvojila je drugo mesto, 12. Mesto osvojila je Danijela Dragojević, Branka Veličković zauzela je 16. Mesto, Alisa Bajić 24. Mesto, Žaklina Klemen Mitrović 33. mesto. U muškoj konkurenciji u trci na 10 kilometara, Tihamer Sirak osvojio je 8.mesto, Nemanja Đurić zauzeo je 20. mesto, Živa Vijogavin 51. mesto, Nemanja Glišić 70. mesto. U trci na 21,1 kilometara 38. mesto osvojio je Predrag Vejin.

Završna faza polumaratona

Uporedo sa učešćem na takmičenjima, Atletski klub Apatin, ulazi u završnu fazu organizacije 23. Asiks apatinskog dunavskog polumaratona, u okviru kojeg će se održati trke na 21 kilometara i 97 metara, po prvi put biće i održana trka na 10 kilometara pod nazivom "Fun&Fit-Minaqua trka zdravlja". Takođe u okviru manifestacije bića održana i trka za decu na 400 metara.

Za manifestaciju koja se nalazi u kalendaru Atletskog saveza Srbije i koja je jedna od najpopularnijih u regionu do sada se prijavilo preko 200 učesnika iz desetak zemalja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar