Atletičari iz Apatina učestvovali u trkama na Kopaoniku i u Krupi

Članovi Atletskog kluba Apatin učestvovali su na tradicionalnoj trejl trci Kopaonik 2019, u kojoj je nastupilo preko 400 takmičara iz Srbije i inostranstva, a nadmetali su se na deonicama od 7 km i 15 km, i u dečijim trkama. Predstavnici AK Apatin ostvarili su zapažene rezultate. 

Najuspešniji u pojedinačnoj konkurenciji u glavnoj trci na 15 kilometara, bio je Đuro Borbelj koji je ubedljivo trijumfovao. U istoj trci odličan nastup imao je Nebojša Ćulumović koji je u ukupnom plasmanu osvojio 7. mesto (prvo mesto u starosnoj kategoriji) i Filip Demić koji je zauzeo 11. mesto u sveukupnom plasmanu (treće mesto u kategoriji). 
 
 
U trci na 7 kilometara Miroslav Pešić zauzeo je 6. mesto u sveukupnom plasmanu (drugo mesto u starosnoj kategoriji). U istoj trci nastupila je Brankica Veličković koja je zauzela 10. mesto u sveukupnom plasmanu i 4. mesto u starosnoj kategoriji. U trci parova nastupio je Nemanja Đurić u paru sa Mariom Ružić gde su zauzeli 9. mesto. 
 
 
U dečijoj trci na 100 metara koja je održana u okviru manifestacije, treće mesto i bronzano odličje osvojila je Hana Čegar i tako odbranila treće mesto osvojeno prošle godine. U dečijim trkama nastupila je i Una Čegar, koja je ostvarila plasman među prvih deset.  
 
 
Istovremeno sa trkom na Kopaoniku održana je 3. Ilindenska trka u Krupi na Vrbasu na 10 kilometara, gde je nastupilo četvoro apatinskih atletičara. Apatin su predstavljali Predrag Vejin, Marija Bubalo, Darija Amanović i Aleksandra Rapaić.   
 
 
Naredne subote, 3. avgusta, član AK Apatin i pripadnik Vojske Srbije razvodnik Đuro Borbelj, nastupiće u sastavu reprezentacije Vojske Srbije na 9. Regionalnom prvenstvu u planinskom trčanju, koji se tradicionalno održava na Kopaoniku, u okviru letnjeg trening sportskog vojnog trening kampa. Tehnički koordinator rada ovogodišnjeg trening kampa je poručnik Goran Čegar. 
 
Uporedo sa učešćima na takmičenjima, Atletski klub Apatin radi i na organizaciji 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona koji će se održati 20. oktobra. Za polumaraton je do sada pristiglo preko 150 prijava za trke na 21 i 10 kilometara. Prijave za trku se mogu izvršiti preko zvaničnog sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar