Atletičari iz Apatina i Prigrevice sve uspešniji

Nastup u Sremskoj Mitrovici prvi je imao Vladimir Knežević, koji je nastupio na finalnom republičkom takmičenju  u skoku u vis i osvojio 7. mesto u konkurenciji od 14 finalista. Vladimir Knežević je i ovaj put pokazao da ima potencijal za velike uspehe, i da zajedničkim radom sa profesoricom Draganom Uzelac može još da se napreduje.

U Sremskoj Mitrovici je održan tradicionalni proletni miting prijateljstva na kojem je nastupilo više stotina atletičara iz Republike Srbije i regiona, među kojima i 20 mladih atletičara iz apatinske opštine, AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica koji su, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, asistentom Zoranom Čegarom u pratnji velikog broja roditelja, ostvarili odlične rezultate i osvojili pet medalja.

Mladi članovi AK Apatin osvojili su četiri medalje (2 zlatne i 2 srebrne), najmlađi predstavnik na takmičenju Jovana Kuridža osvojila je dve medalje, zlatnu u skoku u dalj (2 mi 53 cm) i srebrnu na 60 metara u svojoj starosnoj kategoriji sa rezultatom 12 sekundi i 22 stotinke.

Milica Zanze nastavila je sa dominacijama osvojivši ubedljivo prvo mesto u trci na 60 metara (9 sekundi i 34 stotinke). Nemanja Kovačević osvojio je srebrnu medalju u disciplini bacanje vorteksa sa rezultatom 34 m i 36 cm. Blizu osvajanja medalja bili su Miloš Dreković u disciplinama 60 i 300 metara (5. i 6. mesto), Strahinja Sučević na 60 metara (5. mesto).

Zapažene rezultate ostvarile su Elena Ćopić, Jelena Kuridža i Iva Rajić (60 metara i skok u dalj), Lena Rajić, Marijana Vilotić, Milica Kovačević, Anja Močković (60 metara), Maša Rajić i Tara Ličina (300 metara).

Atletičari AK Omadinac Prigrevica osvojili su jednu srebrnu medalju, Dragana Popović u trci na 60 metara (9 seundi i 55 stotinki), blizu osvajanja medalje bio je Branislav Tadić na 60 metara (6. mesto sa 8 sekundi i 67 stotinki) i Nikolina Korica koja je na 300 metara zauzela 8. mesto, zapažene nastupe imali su Vuk Kovjenić i Dragan Zekić u disciplini bacanje vorteksa i Milana Tadić na 60 metara.

U Bečeju je održana trka na putu 3. Bečejska desetka na kojoj je nastupio veliki broj članova AK Apatin i Dobro jutro Apatin.

Najuspešnija je bila Mariana Čegar Lukić, koja je istrčala prvu trku posle više od godinu i po dana, i ostvarila pobedu u trci na 5 kilometara sa rezultatom 21 minut i 16 sekundi u istoj trci 13. mesto zauzela je Lola Antić, 14. mesto osvojila je Dragana Dišić.

U muškoj konkurenciji na 5 kilometara, Miroslav Pešić osvojio je 5. mesto (18 minuta i 11 sekundi), Nemanja Đurić zauzeo je 7. mesto. U trci na 10 kilometara u ženskoj konkurenciji 19. mesto zauzela je Jelena Rašković, 27. mesto Branka Veličković, 30. mesto ovojila je Alisa Bajić (2. u starosnoj kategoriji) i Marija Bubalo, 32. mesto u ukupnom plasmanu (8. Mesto u kategoriji). U trci  na 10 kilometara u muškoj kategoriji Saša Antić, osvojio je 28. mesto u sveukupnom poretku (2. mesto u starosnoj kategoriji), Goran Bajić bio je 47. (2. Mesto u kategoriji), dok je Živa Vijoglavin u ukupnom plasmanu osvojio 52. mesto, Dejan Pribojan iz Dobro jutro Apatine zauzeo je 88. mesto. Na takmičenju je nastupilo blizu 300 takmičara i takmičarki.

Sledeće nedelje članove AK Apatin očekuje nastup na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje se održava na Kablaru, gde će nastupiti Miroslav Pešić (senior) na 10000 metara i debitant Ana Lukić (seniorka) na 7500 metara.

Tehnički delegat ASS na takmičenju biće Goran Čegar.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar