Apatinski učenici spremni za 8. Sportsku olimpijadu

Apatinski  školarci spremni su za SOŠOV, 8. Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine, a koja se održava u Novom Sadu od 17. do 20. maja.
 

Opštinu Apatin  na najvećem školskom pokrajinskom takmičenju SOŠOV predstavljaće  27  učesnika  iz Apatina i Prigrevice (23 takmičara i 4 profesora).
Sombor će predstavljati 268 takmičara, Kulu 98, Apatin 23 i Odžake 36 sportista.
Igre sa loptom (rukomet, košarka, futsal, odbojka) će biti dvodnevne igre, prvi dan su takmičenja u grupi sa tri odigrane utakmice, a drugi dan su borbe za plasman. Svi ostali sportovi su jednodnevni.


Kompletne troškove učesnicima olimpijade, smeštaj, ishranu, prevoz do Novog Sada u oba pravca, pokriva organizator takmičenja. Svi učesnici Olimpijade dobiće majice sa logom SOŠOV 2018.


Prvi SOŠOV je održan 1970. godine u Novom Sadu, sa preko 4500 učesnika u 11 sportova, a ove godine se očekuje preko 5. 500 učesnika u 14 sportova: odbojka, košarka, futsal, rukomet, stoni tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje, moi (poligon), džudo, karate, basket 3 na 3 i ritmička gimnastika.
 

Nastup apatinskih  učesnika na SOŠOV-u:


Četvrtak, 17.05.2018.

•    Atletika 6 učesnika ( jedan takmičar i jedan profesor u konkurenciji srednjih škola Gimnazija Nikola Tesla i jedan profesor i tri  atletičarke u  takmičenju osnovnih škola, -OŠ Mladost Prigrevica)
 

Petak, 18.05.2018.
•    Odbojka OŠ Žarko Zrenjanin Apatin (11 učesnika,10 odbojkašica i jedan profesor)
•    Košarka OŠ Žarko Zrenjanin Apatin (10 učesnika,9 košarkaša i jedan profesor)
 

Subota, 19.05.2018.
•    Odbojka OŠ Žarko Zrenjanin Apatin (11 učesnika,10 odbojkašica i jedan profesor)
•    Košarka OŠ Žarko Zrenjanin Apatin (10 učesnika,9 košarkaša i jedan profesor)
 

Sportsku olimpijadu školske omladine SOŠOV organizuje Savez za školski sport Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Tokom trajanja 8. SOŠOV-a biće organizovane i stručne tribine, kvizovi, druženja sa promoterima i zabavni program.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar