Apatinski Dunavski polumaraton okupio blizu hiljadu učesnika

Više od 900 učesnika iz 10 zemalja uzelo je učešće na 24. ASIKS Apatinskom Dunavskom polumaratonu, u okviru kog su održane trke na 21,097 km, 10 km, trka štafeta i humanitarna dečija trka.

U glavnoj trci na 21,097 kilometara, u muškoj konkurenciji pobedio je Miloš Dajević (AK Cerski junaci Beograd) rezultatom 1 sat 16 minuta 19 sekundi, drugi je bio Mate Srđan (OAK Begrad) 1 sat 17 minuta 51 sekunda, a trećeplasirani Sreto Krstić (AK Vlasenica) 1 sat 18 minuta 46 sekundi. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila mađarska olimpijka Tunde Sabo (1 sat 20 minuta i 27 sekundi), druga je bila Ana Bognar iz Mađarske (1 sat 24 minuta 43 sekunde), dok je treće mesto pripalo Adeli Čomor iz Bosne i Hercegovine (1 sat 30 minuta i 8 sekundi).

U Fun & Fit – Minaqua trci zdravlja na 10 kilometara, u kojoj je učestvovalo oko 30 učesnika, prvi je bio Miroslav Dukadinović iz OAK Beograd, drugi Miloš Dragović (Crna Gora), a treće mesto osvojio je Dušan Krstić (SFS Borac Paraćin). U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Aleksandra Burkanović (AK Apatin), druga je bila Jelena Rašković (AK Apatin), a treća Branislava Stepanov.

Predstavnik Kompanije Venera bajk, Dragan Kalauz, uručio je sekretaru Crvenog Krsta Apatin, Tijani Tomašević, pet dečijih rolera koji će biti podeljeni deci iz porodica sa slabijim finansijskim mogućnostima.

Pre trke, u zoni starta i cilja, u Banji Junaković nastupili su mladi članovi GKUD Dunav Apatin, mažoretkinje iz Apatina i Sonte, kao i tamburaški orkestar Dunavski biseri. Osim njih, nastupila je i apatinska rok grupa Prljavi romeo, Čapo Josip sa svojom grupom i DJ Aleksandar Mirić. 
 
 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar