Apatinski atletičari uspešni u Šapcu i Zrenjaninu
Članovi Atletskog kluba Apatin proteklog vikenda imali su uspešan nastup na Krosu RTS u Šapcu i na 2. Zrenjaninskom polumaratonu i sa rezultatima napravili dobru uvertiru za narednu nedelju kada je Apatin domaćin 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona i 2. Minakva trke zdravlja.
 
U subotu 07.10. Šabac je bio domaćin druge trke iz finalne serije Krosa RTS-a gde je u trci seniora na 6000 metara u izuzetno jakoj konkurenciji takmičara iz Kenije, BiH, Srbije, Đuro Borbelj osvojio šesto mesto, i bio drugoplasirani od takmičara iz Srbije.
 
U nedelju 08.10. u Zrenjaninu je održan 2. Zrenjaninski polumaratona, gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin, najsupešniji je bio Đuro Borbelj koji je u trci na 7 kilometara ostvario ubedljivu pobedu uz oboren rekord staze, u istoj trci bronzanu medalju osvojila je Danijela Dragojević, dok je u trci na 21,1 kilometar treće mesto osvojio Zoran Radičanin koji je nastavio seriju dobrih rezultata iz nedelje u nedelju. Pored njih u Zrenjaninu su nastupili i Žaklina Klemen Mitrović koja je debitovala na polumaratonskoj stazi (21,1 km).

 

Ostvareni rezultati dobar su uvod u nedelju koja je pred nama kada će Atletski klub Apatin, biti tehnički organizator 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona u nedelju 15.10, koji će ove godine ugostiti rekordan broj takmičara iz 12 zemalja, među kojima će biti nikada veći broj trkača i rekreativaca iz Apatina 30 u polumaratonskoj trci, 20 u trci na 5 km. Dok će u dečijoj trci za srećnije detinjstvo na 400 metara nastupiti oko 40 mladih apatinskih atletičara. Start polumaratonske trke je u 11.00 časova (od Banje do Harčaša preko glavne ulice i obratno istim putem), dok je start trke zdravlja u 11.15. časova (Banja – Kurjačica-Banja)., nakon čijeg će starta krenuti dečija trka (jedan krug u Banji Junaković). 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar