Apatinski atletičari uspešni na više takmičenja

Članovi Atletskog kluba Apatin u protekle dve nedelje učestvovali su na nekoliko takmičenja i to u Beogradu, Sremskoj Kamenici i Srebrnom jezeru, gde su ostvarili odlične rezultate.

Posebno se ističe dvostruka šampionska seniorska titula na zvaničnom Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6 sati koje je u organizaciji Atletskog saveza Srbije održano na Adi Ciganliji, Dušan Momić slavio je kod seniora sa rezultatom 78 kilometara i 310 metara. Momić je na ovaj način objednio titule prvaka Srbije na 12 sati (septembar 2019. godine) i na 6 sati. U ženskoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije slavila je debitant u dresu AK Apatin, Aleksandra Todorović, koja je istrčala sjajnu trku. Za 6 sati istrčala je 62 kilometra i 301 metara, na taj način slavila je ispred članica AK Mladost Užice Nevene Arsić Gracin i Kiti Adanko iz Paligo Palus. Tehnički delegat ASS na prvenstvu bio je Goran Čegar.

Prethodne nedelje u Kameničkom parku održana je Humanitarna trka za dečiji osmeh gde je Atletski klub Apatin bio jedan od tehničkih organizatora, i gde je u takmičarskom delu učestvovao veliki broj članova AK Apatin i Dobro jutro Apatine. Najveći uspeh postigli su Aleksandra Burkanović koja je slavila na 4 km kod žena, u istoj trci u muškoj konkurenciji drugo mesto osvojio je Konstantin Šimić.

Dan pre toga na Srebrnom jezeru održan je polumaraton u kojem je u ženskoj konkurenciji slavila nova članica AK Apatin Marija Moskova ispred klupske drugarice Aleksandre Burkanović, u muškoj konkurenciji Zoran Radičanin je u sveukupnom plasmanu osvojio peto mesto ujedno i prvo mesto u starosnoj kategoriji.

Mladi Konstantin Šimić je protekle nedelje učestvovao i na Prvenstvu Srbije za starije pionire i u trci na 2000 metara, zauzeo četvrto mesto. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar