Apatinski atletičari uspešni na Prvenstvu Srbije za seniore

Seniori Atletskog kluba Apatin, proteklog vikenda su imali sjajan nastup na Prvenstvu Srbije u atletici za seniore i seniorke, koje je održano u Kruševcu. Apatinski atletičari nastupili su i na trkama u Rumi i Osijeku

Na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke, najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je osvojio dve medalje, srebrnu medalju u trci na 3000 metara sa preprekama, sa rezultatom 9 minuta i 43 sekundi i bronzaanu u trci na 3000 metara sa rezultatom 8 minuta i 51 sekunda. Miroslav Pešić zauzeo je 12. mesto na 3000 m (10 minuta i 9 sekundi) i 13. mesto na 5000 metara (17 minuta i 53 sekunde), dok je Filip Demić na 800 metara, zauzeo 17. mesto ( 2 minuta, 10 sekundi i 67 stotinki). 

U Rumi je u subotu održan 3. Rumski polumaraton, gde su u štafetnoj trci treće mesto osvojili članovi AK Apatin Željko Peković, Nemanja Đurić i Stefan Živković. Osim njih, u Rumi su  na polumaratonskoj stazi (21 km i 097 metara), nastupili Snežana Milošević drugoplasirana u starosnoj kategoriji (1 sat 43 minute i 13 sekundi), i Zoran Radičanin, koji je takođe zauzeo drugo mesto u starosnoj kategoriji (1 sat 29 minuta i 25 sekundi).

U Osijeku je, takođe u subotu, održana trka pod nazivom Sunset Run, na kojoj su uspešan nastup imali Marija BubaloPredrag Vejin. Oni su istrčali trku u dužini od 14 kilometara. 

Narednog vikenda, 1. septembra, Goran Čegar, kao vođe seniorske atletske reprezentacije Srbije, učestvovaće na Svetskom prvenstvu na 50 kilometara, koje se održava u rumunskom gradu Brašovu.  

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar