Apatinski atletičari odlični i na kraju sezone

Apatinski atletičari na poslednjem takmičarskom nastupom na najbolji način završili su 2019. godinu. U organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije održan je izbor za najbolje sportiste, gde je u konkurenciji pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, za najboljeg sportistu izabran član AK Apatin, desetar Đuro Borbelj.

Mladi atletičari, koji su predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, nastupili su na Novogodišnjem atletskom mitingu Crvene Zvezde koji je održan u atletskoj dvorani na Vojnoj akademiji. Milica Zanze istrčala je sjajan rezultat (6 sekundi i 44 stotinke), i na taj način oborila lični rekord, rekord sezone u Srbiji u starosnoj kategoriji. Na takmičenju su nastupali i imali dobre rezultate Nemanja Kovačević, Elena Ćopić i Ilija Rakas.

Milica Zanze je u ovoj godini objedinila rekorde u svojoj starosnoj kategoriji  na 40 metara, 50 metara (7,95 sekundi) i 60 metara (9,05). Milica je u 2019. godini ostvarila preko 30 pobeda i bila neprikosnovena na gotovo svim trkama gde je učestvovala (Novi Sad, Zrenjanin, Sombor, Crvenka, Sremska Mitrovica, Šabac, Beograd), pogotovo se izdvaja pobeda na sportskim igrama mladih u Splitu. Sjajne rezultate u ovoj godini ostvarivali su i ostali mladi atletičari predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, polaznici besplatne škole atletike Nemanja Kovačević, Miloš Dreković, Elena Ćopić, Jelena i Jovana Kuridža, Uroš Mandić, Strahinja Sučević, Lena, Iva i Maša Rajić, Marijana Vilotić, Milica Kovačević, Anja Močković, Tara Ličina, Lazar Kosanović, Đorđe Ćopić, Jelena Dabić, Una i Hana Čegar, dok je Vladimir Knežević, uz vođstvo profesora Dragane Uzelac imao odlične nastupe u disciplini skok u vis na okružnom i republičkom školskom prvenstvu u skoku u vis.

I seniori AK Apatin imali su odlične nastupe u 2019. godini. Osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na seniorskim prvenstvima države. Željko Končar je u martu mesecu sjajnom trkom na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6 sati, pobedio uz najbolji rezultat ikada ostvaren u Srbiji u toj disciplini, 80 kilometara. Dušan Momić je imao odličan nastup na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 12 sati trčanja, gde je rezultatom od 134 kilometra, pobedio i poneo titulu seniorskog prvaka Srbije. Na istom prvenstvu u ženskoj konkurenciji pobedila je Slađana Dečermić, članica AK Apatin. Đuro Borbelj nastavio je sa ostvarivanjem odličnih rezultata, u 2019. godini, osvojio je srebrnu (3000 metara stipl) i bronzanu (3000 metara) medalju na Prvenstvu Srbije za seniore u Kruševcu i bio učesnik na Svetskim vojnim igrama u Kini, gde je trčao maraton, pored ovih rezultata Đuro je pobeđivao na trkama širom Srbije. Ana Lukić imala je odlične nastupe na Sky runing kupu gde je osvojila drugo mesto u ukupnom poretku.

Zoran Radičanin osvajao je prva tri mesta na preko dvadeset trka u Srbiji, Željko Peković koji je osvojio 4. mesto na Prvenstvu Srbije na 12 sati, Miroslav Pešić je istrčao svoj debitantski maraton i prezentovao klub širom zemlje, Predrag Vejin učestvovao je Berlinskom maratonu. Pored njih su veliki doprinos u promociji kluba svojim rezultatima dali i Živa Vijoglavin, Nebojša Ćulumović, Nemanja Đurić, Edo Janić, Aleksandar Zdravković, Aleksandar Štajfer, Rajmond Halai, Filip Demić, Predrag Knežević, Dragomir Ilić, Saša Antić, Timaher Sirak, Filip Hajnal, Novica Stojanović, Goran Bajić.

Ženski deo seniorske ekipe je takođe bio na visini zadatka, Aleksandra Burkanović, Marija Bubalo, Snežana Milošević, Jelena Rašković, Mariana Čegar Lukić, Branka Veličković, Dragana Dišić, Lola Antić, na najlepši i najbolji način su prezentovali AK Apatin na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Atletski klub Apatin u 2019. godini organizovao je tri izuzetno kvalitetna sportska događaja, 6. Trka za dečiji osmeh, 4. prekogranični ultramaraton Apatin-Osijek i 24. Apatinski Dunavski polumaraton, koji su okupili veliki broj trkača iz zemlje i inostranstva. Manifestacije koje su održane, pored sportskog karaktera imale su i humanitarni aspekt gde su kroz razne akcije prikupljena sredstva za pomoć ugroženoj kategoriji ljudi, dok je prekogranični ultramaraton imao moto pomirenje kroz sport.

U Atletskom klubu Apatin, posebno su ponosni na besplatnu školu atletike koju klub baštini od samog osnivanja 2001. godine. U 2020. godini očekuje se nastavak rada besplatne škole atletike, ostvarivanje rezultata atletičara na istom nivou, organizacija tri događaja gde će poseban akcenat, pored 7. Trke za dečiji osmeh (8. marta) i 5. Prekograničnog ultramaratona Osijek-Apatin (14. april), biti na organizaciju jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji će se održati 18. oktobra. Jedan od prioriteta u 2020. godini je nastavak rada na realizaciji projekta izgradnje prvog atletskog stadiona u Apatin.  


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar