Apatinski atletičari nižu uspehe u zemlji i inostranstvu

Članovi atletskog kluba "Apatin" nastupali su u protekle dve nedelje na nekoliko takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Snežana Milošević je u polumaratonskoj trci na 21.097 metara u Skoplju na međunarodnom Skopskom maratona i polumaratona zauzela drugo mesto iza članice AK "Partizan" iz Beograda, Danijele Barać.

U maratonskoj trci na 42 km i 195 metara, Mariana Čegar Lukić u izuzetno jakoj konkurenciji, zauzela je šesto mesto u ukupnom plasmanu iza četiri takmičarke iz Afrike i Marije Vrajić takmičarke iz Hrvatske koja ima olimpijsku normu u maratonu.

Mariana Čegar Lukić

U istoj trci apatinski klub imao je još dva predstavnika koji su uspešno završili trku - Zoran Radičanin na 17. mestu i Tanja Stojanovski na 12. mestu.

Aleksandar Štajfer osvojio je treće mesto na "Skaj raning trci Tornička Bobija" iza Kristijana Stošića i Aleksandra Dimitrijevića. Štajfer je ostvario sjajan rezultat na stazi u dužini od 25 kilometara i sa visinskom razlikom od preko 2000 metara, koja je startovala u Ljuboviji, a čiji je cilj bio na planini Bobija.

Aleksandar Štajfer prvi s leva

Članovi AK "Apatin" Damir Stojanov i Aleksandar Bojović zauzeli su prvo i drugo mestu u trci na 27 kilometara u trećem kolu "Treking lige Vojvodine".

 

Apatinski atletičari u nedelju (15. maja) učestvuju na međunarodnom 37. Somborskom polumaratonu.

(Naslovna fotografija: Snežana Milošević)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar