Apatinski atletičari na Kablaru i u Dubrovniku

Proteklog vikenda apatinski atletičari nastupali na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju. 

Prvenstvo je održano u subotu 27.04. na planini Кablar i u Dubrovniku na 5. Dubrovačkom polumaratonu u nedelju 28.04
 
Na izuzetno kvalitetnom Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju, pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije, održanom u predivnom ambijentu planine Кablar, Atletski klub Apatin imao je tri predstavnika,  
 - Ana Lukić je u konkurenciji seniorki na 7500 metara osvojila osmo mesto
 - Miroslav Pešić u konkurenciji seniora u trci na 10000 metara osvojio 11. mesto,   
 - dok je tehnički delegat ASS na Prvenstvu bio Goran Čegar.
 
Na 5. Dubrovačkom polumaratonu nastupila su dva apatinska atletičara koji su uspešno istrčali deonicu od 21 kilometar i 097 metara, 
 
 - Nenad Đorđević (1 sat 53 minuta i 26 sekundi) i 
 - Predrag Vejin (1 sat 59 minuta i 59 sekundi).
 
Atletski klub Apatin dan kasnije (29.04) slavio je punoletstvo. Naime tog dana 2001. godine u sali Кulturno-umetničkog društva „Dunav“ Apatin, održana je osnivačka skupština prvog atletskog kluba u gradu.
Apatinski atletičari u proteklih 18 godina osvojili su na desetine medalja na zvaničnim Prvenstvima Balkana i Srbije, nastupali su na svim kontinentima gde su nosili boje kluba i na najbolji način promovisali Apatin. 
 
Atletski klub Apatin učestvovao je na Кupu Šampiona u polumaratonu u Potrugaliji gde je osvojeno 9. mesto (2006. godine)
takođe AК Apatin bio je organizator Prvenstva Balkana u polumaratonu (2015. godine). 
 
Кlub je organozator sada već tradicionalnih sportskih manifestacija koja su poznata u širem regionu po svom kvalitetu - 
 ► Apatinski Dunavski polumaraton (koji se ove godine 20.10. održava po 24. put), 
 ► Prekogranični ultramaraton Apatin-Osijek 50 km (koji se od 2015. godine, realizuje u suorganizaciji sa Udrugom zdravo trčanje iz Osijeka).
 
Danas Atletski klub Apatin realizuje besplatnu školu atletike koja živi već više od dve godine i u kojoj učestvuje na desetine školske dece, a čijim radom rukovode Bojan Tomašević i Zoran Čegar. Polaznici škole osvajači su velikog broja odličja na takmičenjima na kojima su učestvovali. 
 
 
Pored mladih atletičara, boje kluba nosi veliki broj seniora koji pružaju veliku podršku funkcionisanju i na najbolji način vrše promociju kako kluba tako i Opštine Apatin.
 
Cilj kluba je da se u narednom periodu otpočne sa izgradnjom atletskog stadiona i da za jubilej dve decenije kluba, mladi atletičari protrče stazom. 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar