Apatinski atletičari imali uspešne nastupe proteklog vikenda

Mladi apatinski atletičari proteklog vikenda imali su uspešne nastupe, a seniori su nastupali na Berlinskom maratonu i u Trci dama u Somboru.

Na Gospojinskom atletskom mitingu, koji je održan u Šapcu, mlada atletičarka Milica Zanze (2010. godište) osvojila je prva mesta u trci na 60 metara i u skoku u dalj. Milica je  trku na 60 metara, u kojoj je nastupilo 24 takmičarke, istrčala sa pobedničkim rezultatom 9 sekundi i 25 stotinki, sedamdeset stotinki ispred drugoplasirane takmičarke i sekundu ispred trećeplasirane. U disciplini skok u dalj Milica je slavila skokom od 3 metra i 95 centimetara. U kategoriji devojčica 2009. godište u trci na 60 metara, sjajan nastup imala je Dragana Popović iz AK Omladinac Prigrevica, koja je osvojila treće mesto, dok je članica AK Apatin Elena Ćopić zauzela 6. mesto, a Iva Rajić 15. mesto. Dragana Popović i Elena Ćopić nastupile su i u trci na 200 metara. Dragana Popović osvojila je 6. mesto sa rezultatom 33 sekunde i 67 stotinki, a Elena Ćopić 13. mesto, sa rezultatom 35 sekundi i 64 stotinke. Iva Rajić nastupila je u disciplini skok u dalj i sa rezultatom 3 m i 27 centimetara zauzela 11. mesto.

Sjajan nastup imao je Nemanja Kovačević (2009. godište), koji je osvojio šampionsku titulu u bacanju vorteksa (39 metara 12 centimetara), a u trci na 60 metara Nemanja je osvojio je vicešampionsku titulu sa rezultatom 9 sekundi i 46 stotinki. Uroš Mandić (2010. godište) je na 60 metara, rezultatom 9 sekundi i 64 stotinke, zauzeo 4. mesto.

Iz Atletskog kluba Apatin, ističu veliki podršku roditelja koji si pomogli učešće dece na Gospojinskom mitingu u Šapcu.

Seniori AK Apatin Predrag Vejin i Dragomir Ilić uspešno su okončali jedan od najvećih svetskih maratona – Berlinski maraton, na kojem je učešće uzelo preko 40000 ljudi iz celog sveta. Predrag Vejin je istrčao 42 km i 19 metara za 4 sata 16 minuta, dok je Dragomir Ilić novi član AK Apatin istu stazu prešao za 3 sata 49 minuta.

U Somboru na trkama dama na 5 kilometara, koju je organizovao ARK Somaraton učestvovale su Marija Bubalo, Jelena Kukić i Mariana Čegar Lukić. U humanitarnoj dečijoj trci na 500 metara nastupila je Una Čegar i osvojila četvrto mesto. 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar