33. Međunarodna biciklistička trka
30.11.-0001.

Na konferenciji za novinare, u pres sali Vlade Vojvodine, najavljena je 33. međunarodna biciklistička trka „Kroz Vojvodinu" koja kreće 2. septembra, iz Novog Sada, u 13 sati, ispred zgrade Vlade Vojvodine.
Ovo jedna od najstarijih sportskih manifestacija, ali i najstarija biciklistička trka u Vojvodini.
Trasa biciklističkog karavana prvog dana se kreće od Beočina, Sviloša, Ležemira, Sremske Mitrovice, Velikih Radinaca, Rume, Pećinaca, gde se pravi krug kroz Donji Srem, Šimanovce, Ašanju, pored Obedske bare, a završava se u Pećincima. Dužina etape je 158 km.
Drugog dana, 3. septembra, polazi se iz Novog Sada, ispred RK „Merkur" na Rumenačkom putu, i vozi se prema Bačkoj Palanci, Odžacima, Bačkom Petrovcu, Srpskom Miletiću, Apatinu, Somboru do Subotice, trasom u dužini od 168 km. Zajedno sa BK „Spartak" iz Subotice biće organizovana ulična trka za mlađe kategorije, za Velika nagradu Subotice, koja će startovati u centru, u 13 sati.
Ove godine izuzetno je važna zbog bodovanja za Olimpijske igre u Londonu, kao i osvajanje bodova u Svetskom biciklističkom kupu. Našoj zemlji nedostaju bodovi kako bi se našla na 16 mestu u sistemu bodovanja (sada smo na 17 mestu), pa se puno očekuje od učešća u trci na domećem terenu. Najavljeni su učesnici iz ukupno 11 zemalja, a u klupskim ekipama iz Turske, Grčke i Italije učestvuju biciklisti sa Novog Zelanda i Australije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar