16. jula počinje Somborsko sportsko leto 2018.

Realizacija manifestacije „Somborsko sportsko leto” planira se u drugoj polovini jula meseca (od 16. do 22.07.2018. godine) i ima za cilj afirmaciju sporta kroz aktivan raspust, ujedno da animira što veći broj dece i omladine da budu fizički aktivni, da svoje slobodno vreme provedu na najkreativniji način. 

Povodom predstojećeg „Somborskog sportskog leta“ izjave su dali i Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za sport i omladinu i Milan Stakić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora. 
 
Antonija Nađ Kosanović je istakla da se ove godine, manifestacija organizuje po drugi put u našem gradu, počev od 16. jula do 22. jula svaki dan u vremenskom periodu od 17 časova na gradskom kupalištu „Štrand“. Veliku podršku ovoj manifestaciji i ove godine pružiće Grad Sombor koji je prepoznao značaj ove manifestacije, a želja nam je da polako „Somborsko sportsko leto“ preraste u tradiciju. 
 
Manifestacija se organizuje uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Sombora, Sportskog centra „Soko“, Crvenog Krsta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i mnogobrojnih sportskih organizacija sa teritorije Grada Sombora.
 
„Somborsko sportsko leto“ pored dobre zabave i pozitivne energije ima za cilj, da animira što veću populaciju počev od najmlađih kroz adolescenta do trećeg doba da se uključe u fizičku aktivnost, da se upoznaju i oprobaju u raznim sportskim granama, a isto tako da budu deo raznih kreativnih i edukativnih radionica.
 
Svaku aktivnost, sportsku granu, edukaciju i kreativne radionice će voditi stručna lica, a narednih nedelju dana biće zastupljeni: košarka, rukomet, fudbal, odbojka, kajak, vaterpolo, box, savate, džudo, šah, krosminton, tekwando.
Kreativne i edukativne radionice će držati Crveni Krst iz Sombora sa svojim vrednim volonterima.
 
- U subotu ćemo organizovati i takmičenje u poligonu spretnosti, street workout-u, i za najmlađe će biti organizovano takmičenje u kreativnim radionicama. Najbolje ekipe i najlepši crteži kao i najkreativniji ručni radovi će biti nagrađeni zasluženim poklonima.
Koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da dođu, učestvuju i budu deo ove lepe manifestacije, kažu u Sportkom savezu grada Sombora.
 
Milan Stakić – Sportski savez grada Sombora, kao tehnička podrška ovoj manifestaciji daće svoj doprinos kroz organizovanje i sprovođenje pre svega svojih besplatnih programa, ali i kroz pružanje logističke podrške. 
 
Biće organizovane besplatne škole sportova (Sportić na bazenu, Fitnes dan) koje će voditi stručna lica i licencirani treneri u sportu, pored toga će za najmlađe biti organizovane razne edukativne i kreativne radionice. 
 
- Pokušaćemo da podignemo populaciji svest o značaju koji ima fizička aktivnost na organizam posebno kod dece i omladine. Povećanjem broja dece i omladine da aktivno učestvuju u fizičkim aktivnostima tokom raspusta, želimo da utičemo na njihov pravilan rast i razvoj, ističu organizatori.
 
Planirani programi:
 
Besplatna školica sporta „Sportić na bazenu“.
 
Besplatna školica će se odvijati na otvorenom gradskom bazenu od 09.07.2018. godine, ponedeljkom i sredom od 09:00 – 10:00 časova i namenjena je deci od 3 do 7 godina. Program će se odvijati na otvorenom igralištu, poligonu za decu i malom bazenu. Uvodni deo je na igralištu, gde deca prolaze kroz razne zabavne poligone a finalni u malom bazenu gde sva deca rade vežbe u vodi a ujedno se i zabavljaju kroz igru.
 
Program vode : prof. Radovan Rašković, prof. Predrag Mandić, uz podršku Ilije Lalića i Saše Plavšića.

City Games
 
City Games je sportska manifestacija zabavnog karaktera na kojoj se timovi takmiče i predstavljaju svoje gradove. Organizuje se tokom letnjih meseci, a zbog svoje raznolikosti projekat je namenjen svim generacijama. Nakon 8 uspešnih sezona, 278 događaja i gotovo milion pređenih kilometara projekat je postao veoma popularan na evropskoj sceni i danas možemo reći da ima međunarodni karakter. Grad pobednik iz Srbije predstavljaće našu zemlju na velikom međunarodnom finalu. 
Takmičenje u Somboru se organizuje 10.07.2018. godine, kada je na programu polufinale, na kojem će se takmičiti pobednici sa prethodnih turnira u Rači, Subotici i Inđiji.
 
Više o ovoj manifestaciji na: stranici https://www.facebook.com/citygamessrbija/.
 
Strongmen – Sombor će u subotu, 21. jula, biti domaćin prvog Međunarodnog takmičenja najjačih ljudi Srbije ali i gostiju iz regiona. Takmičenje će se održati na popularnom "Ćelavom trgu", Trgu svetog Trojstva, biće besplatno za sve gledaoce/posetioce, a održaće se po precizno utvrđenim internacionalnim propozicijama za strongmen sport takmičenje. Logističku podršku takmičenju pružiće Dejan Kunić i Klub borilačkih sportova Galaktik Sombor.

Fitnes dani
 
Program počinje 21. jula i odvijaće se (ponedeljak – sreda – petkak) u vremenu od 19 časova na Gradskom kupalištu Štrand.
 
Izvor: Sportski savez grada Sombora

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar