Dečji višeboj u Apatinu okupio oko 800 učenika

U popularnom Dečjem višeboju održanom na platou ispred restorana Šaran u Apatinu učestvovale su 34 ekipe sa oko 800 učenika osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda.  

Ove godine pored dece iz Apatina koja su oformila 24 ekipe, po prvi put  su kao gosti učestvovala deca iz Novog Sada sa pet ekipa, iz Stanišića sa dve ekipe, a iz Svilojeva tri. 

Deca su se takmičila u osam igara: skok u vis iz mesta, skok u dalj iz mesta, trka na štulama, bacanje kamena s ramena, prevlačenje štapa, trčanje po brvnu, trka u džakovima i ekipno nadvlačenje konopa.  
 
Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić rekao je poručio da su samim učešćem na ovim igrama svi pobednici, bez obzira na plasman. 
 
-Najvažnije je baviti se sportom, pravilno se razvijati i učestvovati na sportskim manifestacijama. Veliko mi je zadovoljstvo što kao najveći lički grad na svetu imamo jednu ovakvu manifestaciju kojom čuvamo tradiciju, kulturu, običaje i stare sportske discipline naših predaka i to ne smemo nikada da zaboravimo. Mi već deset godina organizujemo slične igre u kojima učestvuju odrasli i nadam se da će neki od vas kada odrastu, biti deo ekipa u ovom ozbiljnijem takmičenju - rekao je Škrbić
 
Sanja Šijan, direktorka Osnovne škole Žarko Zrenjanin istakla je da je ova manifestacija veoma važna, kako bi se od zaborava sačuvale nekada veoma cenjene i često igrane dečije igre. 
 
-Velika nam je čast što naša škola organizuje ovu manifestaciju. Ono što je najlepše kada su u pitanju tradicionalne igre je da se čuva tradicija, da se neguje duh prijateljstva kao i sportski duh. Želela bih da naši gosti ponesu lepe utiske iz našeg grada, da stvore nova i učvrste stara prijateljstva i da nam se pojave na ovoj manifestaciji i naredne godine - rekla je Šijan.
 
Autor ovog projekta započetog prošle godine je učiteljica Snežana Panković
 
-Ove godine je znatno veći broj dece koja su se okupila u našem gradu. Pored toga što je cilj ovog svojevrsnog Dečjeg višeboja, a to je da najmlađi neguju i upoznaju tradiciju našeg naroda, a ne manje je važno da se deca međusobno upoznaju i druže, provedu vreme u prirodi i fizičkim aktivnostima, bez interneta i telefona -rekla je Panković
 
Pokrovitelj ove manifestacije je Skupština opštine i Kancelarija za mlade. Generalni sponzor je Koka-Kola uz brojne druge donatore kao što su Džimi Komerc, Aluplast, Turistička organizacija, Marina, Sportski savez Zavičajno udruženje Ličana, Sportsko edukativni kamp Zov prirode, Šumsko gazdinstvo, Naš dom i drugi. 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar