Visoka stabla koja su predstavljala opasnost u Batinskoj ulici u Somboru uklonjena

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor uklonili su tokom u Batinskoj ulici dva stabla sofore visoka preko 20 metara, koja su predstavljala opasnost po okolne kuće, objekte i instalacije. 

Po prijavi građana i nalogu Odelenja za komunalne poslove, stabla su najpre,  isečena od vrha ka dole, sakupljeno je granje, utovareno u teretno vozilo i odneto sa lica mesta. Posao je efikasno obavio tim „Zelenila“ specijalizovan za ove prilike, odnosno, za rad na pokretnoj visinskoj platformi, uz korišćenje motornih testera. 

Inače, stanovnici Batinske ulice u Somboru, karakteristične po većem broju visokih bođoša i sofora, u više navrata su imali štete prilikom jačeg vetra, a posebno pamte olujno nevreme iz oktobra 2014. godine, koje je tokom nekoliko časova, obaralo stabla i grane, kidalo ulične provodnike, odnosilo crepove sa krovova, rušilo objekte.

Interventne ekipe „Zelenila“ su samo za jedan dan, izvršile 74 intervencije na uklanjanju oborelog granja i stabala, a u samoj Batinskoj ulici tada je oboreno oko 40 većih grana, koje su pričinile priličnu materijalnu štetu. 

 

 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar