U petak u Apatinu akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Apatin će u petak, 21. septembra, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine iz Novog Sada, održati akciju dobrovoljnog davanja krvi u Apatinu od 9 do 12 sati. Akcija će biti održana u Društvenoj sali Doma zdravlja Apatin.

Obaveštenje za davaoce krvi:
 
Primena Zakona o transfuzijskoj medicini počela je 1. septembra, pa će građani koji žele da daju krv ubuduće to moći da učine isključivo u unapred određenim terminima organizovanih akcija dobrovoljnog davanja krvi kao što je to bilo do sada.
 
Prema ovom zakonu, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru obavlja isključivo kliničku transfuziju za potrebe Opšte bolnice i ne bavi se dobrovoljnim davalaštvom krvi.
 
Crveni krst Apatin  utvrdio je plan akcija dobrovoljnog davanja krvi do kraja 2018. godine.
 
Prema planu, prva organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi predviđena je za 21. septembar od 9 do 12 sati, a druga za 21. decembar. 
 
Ovim putem iz Crvenog krsta pozivaju sve građane sa teritorije opštine Apatin da se odazovu ovoj humanoj akciji.
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar