U Miletićevoj u Somboru orezano 35 stabala

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor orezali su juče 35 stabla bođoša i drugih vrsta u Ulici Svetozara Miletića, jer su, po nalazu stručne službe Odeljenja inspekcije i komunalne policije, grane „ometale prolaz vozila i pešaka, preglednost saobraćaja i zaklanjale saobraćajne znakove“.

Neka od stabala su „ugrožavala i žicu NN mreže, zaklanjala javnu rasvetu i ugrožavala fasade i krovove objekata“. 
  
Reč je o uobičajenim aktivnostima gradskog komunalnog preduzeća koje je bilo moguće realizovati i u ovim, zimskim danima, pod uslovom da prestanu snežne padavine.
Za posao su upotrebljena dva teretna vozila sa pokretnim visinskim platformama, aktivni su bili i „testeraši“ na tlu gde su sekli krupnije grane, a angažovano je i teretno vozilo za utovar i odvoz granja, tako da je sve zajedno, bilo prilično efikasno izvedeno.
Orezivanjem se postiže poboljšanje zdravlja biljaka, njime se uklanjaju sve mrtve, povređene, zaražene, grane napadnute od insekata, mehanički oštećene grane, i one koje smetaju drugima u rastu. Orezivanje doprinosi i održavanju forme i namene biljke, podsticanju dekorativnosti, kao i zaštiti ljudi i imovine.  
 
Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar