U Kljajićevu uklonjena trula stabla koja su ugrožavala objekte

Tokom današnjeg i jučerašnjeg dana radnici JKP „Zelenilo“ Sombor su u Kljajićevu orezivali i uklanjali trula i sasušena stabla, kao i ona koja su ugrožavala objekte, ometala saobraćaj, električne provodnike i javnu rasvetu.

Na osnovu obaveštenja komunalnog inspektora Odeljenja inspekcije i komunalne policije, a po izvršenom uvidu stručne komisije, „Zelenilu“ je naloženo orezivanje drvoreda 52 stabla višanja u Ulici Vuka Karadžića, čije su grane ugrožavale krovove i fasade stambenih objekata, i priključke i žice električnog NN voda. S obzirom na to da su krošnje ometale saobraćaj u ulici, i da su grane zašle u električne vodove, naloženo je da se krošnja podigne na visinu od 3,5 metara, što je realizovano teleskopskim testerama. 
 
„Zelenilo“ je u obavezi i da sve rane nastale orezivanjem, premaže biomelemom, da se „preduprede dalja oštećenja od strane insekata i patogena, i da se zatvore rane od rezdibe“.
 
Obiman posao realizovan je i u Ulici Ive Lole Ribara, broj 52 i 54, (ispred parohijskog doma i crkve), gde je, na osnovu rešenja komunalnog inspektora izvršeno orezivanje 14 stabala divljeg kestena. U istoj ulici, kod broja 51, izvađena su dva sasušena stabla smrče, a u Ulici Kralja Petra I (ispred O.Š. „Nikola Tesla“), uklonjena su tri natrula javora, sa već sasušenim granama. 
„Zelenilo“ je orezivalo i uklanjalo stabla i u Lenjinovoj, Ulici Save Kovačevića, Čonopljanskoj, Marka Oreškovića...
 
U nekoliko slučajeva reč je bila o neplanski i neadekvatno sađenim stablima koja su ugrožavala krovove i fasade i ometala snabdevanje strujom, a „Zelenilo“ je u obavezi i da namesto uklonjenih dotrajalih stabala, posadi nova.
 
Posao orezivanja i uklanjanja stabala danas je nastavljene u Kolutu i Bačkom Bregu.
 
Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar