Somborsko Zelenilo uklonilo trula stabla koja su ugrožavala objekte

Radnici „Zelenila“ juče su u Bezdanu uklanjali i orezivali trula i sasušena stabla uličnih drvoreda, koja su ugrožavala krovove objekata i nadzemne instalacije.

Po nalogu nadzornog organa Odelenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove, i na osnovu Rešenja komunalnog inspektora Odeljenja inspekcije i komunalne policije, uklanjana su stabla u Ulici Žrtava fašizma, Novoj, Kolutskoj i Bajskoj ulici, dok je najviše orezivano u Ulici žrtava fašizma.
 
Pretežno je reč o sasušenim ili trulim uličnim stablima, od kojih su neka i „izgubila statiku“ zbog ranijih raskopavanja, ili im je u većoj meri već bila oštećena i sasušena krošnja, odnosno, „neplanski su sađena a koren im je deformisao betonski prilaz objektu“. 
 
Među uklonjenim stablima su oboleli četinari, lipe, kesteni, orasi, bukve, a „Zelenilo“, po nalogu nadzornog organa, ima obavezu da namesto uklonjenih, posadi nova stabla adekvatne vrste.
 
Posao orezivanja i uklanjanja devastiranih i obolelih stabala „Zelenilo“ je danas nastavilo u Kljajićevu.

Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar