Sombor: Upotreba termovizijske kamere sve učestalija

Кako bi pratila nove tehnologije i zadovoljila potrebe krajnjih korisnika, JКP „Energana“ Sombor je u toku prethodne godine kupila termovizijsku kameru. 

Termovizijska kamera omogućava da se nekontaktnim metodom zabeleži emitovanje toplote tj. infracrveno zračenje koje je običnom oku nedostupno. Putem ove slike jasno se uočava razlika između objekata koji zrače temperaturu u odnosu na one koji ne zrače, kao i objekata koji prenose temperaturu iz unutrašnjih prostorija. U sledećem primeru prikazaćemo krajnjim korisnicima razliku između izolovanih i ne izolovanih zgrada, kao i razliku između prozora koji imaju termo prekide (mostove) u odnosu na klasične prozore. 
 
- Želimo da izađemo u susret građanima i korisnicima daljinskog sistema grejanja i prikažemo temperaturu zgrada u kojima stanuju. Poznato je da zgrade koje su izolovane imaju manje gubitke toplotne energije, a samim tim i računi JКP „Energana“ Sombor su daleko manji. Apelujemo na građane, da ukoliko su u mogućnosti izvrše izolovanje zgrada kako ne bi dolazilo do neracionalnog trošenja toplotne energije, a JКP „Energana“ u svakom trenutku stoji na raspolaganju korisnicima za upotrebu termovizijske kamere na njihovim zgradama, izjavio je direktor JКP „Energana“ Sombor Aleksandar Čorak. 

Izvor: JKP ,,Energana'' Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar